kat aan het typen

Een slimme kattenbak voor de slimme katteneigenaar

Ben jij de trotse eigenaar van één of meerdere poezenbeesten? Misschien heb je wel knuffelig exemplaar of een echte jager in huis. Hoe dan ook geef je vast heel veel om het beestje. Maar hoe geweldig je schatjes van poezen ook zijn, het schoonmaken van de kattenbak vindt echt niemand een leuke taak. Maar niet opruimen is geen optie, vanwege de stank én de gezondheidsrisico’s. Misschien is een slimme kattenbak iets voor jou. TechGirl Ellen schiet te hulp en zet er een paar voor je op een rijtje.

Slim design

Het slimme ontwerp begint al het formaat. De vierkante bak is efficient qua omvang en neemt niet veel ruimte in beslag. Hij is bovendien opvouwbare en de kattenbak zou in drie minuten in elkaar te zetten zijn. Verder zit de bak slim in elkaar: de kat kan er niet alleen door het luikje uit, maar ook aan de bovenkant waardoor er minde grind de bak mee verlaat. De lade aan de onderkant helpt je nog wat meer bij het schoonmaken.

En omdat het oog ook wat wil: deze kattenbak komt in drie toffe uitvoeringen. Er is een soort turquoise-blauw, strak grijs en een witte met lichtblauw. Deze kun je voor ongeveer 86 euro kopen op bol.com.

Slimme features

Op bol.com kwamen we deze design kattenbak tegen met wel een paar hele slimme features. Allereerst is het een zelfreinigend exemplaar. Hij weet wanneer je kat de bak heeft gebruikt en start daarna een reinigingsproces dat afval verwijdert. De klonten loost hij in de afvallade, die volgens de makers slechts om de drie dagen geleegd hoeft te worden. En maak je over stank en hygiene geen zorgen: De lade is uitgerust met een koolstoffilter dat geurtjes tegenhoudt en de ingebouwde UV-sterilisator verwijdert ziektekiemen en bacteriën.

Deze slimme jongen is op bol.com vanaf ongeveer 250 euro te koop.

Deze design kattenbak heeft een ingebouwde weegschaal

Volledig smart, slimme kattenbak met wifi en app

Maar neem dan de Catlink Cat Litter Box Scooper Pro Luxury. Ook dit exemplaar weet wanneer je kat een boodschap heeft gedaan, waarna een schoonmaakprogramma start. Maak je geen zorgen dat een programma draait terwijl je kat er in zit, dankzij de ingebouwde weegschaal zal dat niet gebeuren. Deze weegschaal zorgt er ook voor dat hij katten kan onderscheiden van elkaar.

De Catlink weet wanneer welke kat een boodschap doet en stuurt je (push) meldingen op je smartphone. Via de app (Android en iOS) kun je al je katten ook monitoren op bijvoorbeeld gebruik van de kattenbak, gewicht en tijd. Je kunt dit dus real time monitoren, ook rapporten van langere tijd opvragen. Geeft de app je afwijkend gedrag, of verliest je kat snel gewicht? Verborgen gezondheidsproblemen, zoals blaasgruis of een nierziekte zijn met deze kattenbak sneller ontdekt.

De Catlink Cat Litter Box Scooper Pro Luxury is onder andere hier te koop voor ongeveer 600 euro.

Kattenliefhebber, is die slimme kattenbak wat voor jou?

Wat vind jij als kattenliefhebber van deze ‘slimme’ kattenbakken? Onzin, wel handig of ben je al naar de (digitale) winkel gerend? Meer weten over kattengadgets? We schreven eerder al over een slim kattenluik.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.