kat en muis

Geen ongewenste cadeautjes in huis dankzij een slim kattenluik

Niet alle katten zijn jagers, maar als je wel een jagertje in je midden hebt, dan kun je regelmatig rekenen op kikkers, vogels en muizen in huis. Meestal niet helemaal in tact, maar juist bloedend, lijdend en soms nogal rommelig om op te ruimen. Stress! Er is nu een nieuw kattenluik waarmee je dat probleem verhelpt.

Het slimme kattenluik kan zien of een kat een prooi in zijn bekje heeft. Zo ja, dan krijgt poeslief geen toegang. Het luikje heet OnlyCat en is dus een flinke verbetering op de slimste kattenluiken die nu bestaan. Dat zijn namelijk vooral luiken waarbij de kat op basis van zijn chip wordt binnengelaten. Nu is dat dus iets beter geworden en hoef je niet meer te rekenen op nieuwe huisdieren.

OnlyCat

OnlyCat maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om te bedenken of het alleen de kat is die voor het kattenluik staat, of dat de kat wellicht een cadeautje meebrengt. De kat mag pas naar binnen als hij zijn prooi loslaat. Hoe je de kat dat moet leren, dat is niet bekend: waarschijnlijk door schade en schande. Je wordt trouwens wel op de hoogte gebracht van het cadeau dat je kat je wilde geven: het luik maakt een video en stuurt je een pushmelding op je telefoon. Dat kan zelfs ‘s nachts dankzij ledverlichting en infrarood. 

MobileMobile

Het is echter meer dan dat: het kattenluik weet ook precies welke kat er buiten is en welke er binnen is. Handig als je iemand bent die bijvoorbeeld wil dat de katten ‘s avonds binnen blijven. Dit idee is trouwens bedacht door een kattenliefhebber (kan ook eigenlijk niet anders): de Engelse ondernemer Martin Rosinksi was het zat dat zijn kat Jinx steeds hapjes mee naar binnen nam. 

Het kattenluik is al een jaar getest, dus het is nu tijd om in productie te gaan. OnlyCat wordt volgend jaar in de schappen verwacht. De vraag is natuurlijk wat zoiets moet gaan kosten: slimme functies kunnen aardig in de papieren lopen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.