Een refurbished iPhone van Swappie: Is dat wat?

Eerder deze maand kon je hier al lezen dat TechGirl Hilde een refurbished iPhone bestelde bij Swappie. Inmiddels heeft ze deze een aantal weken kunnen uitproberen. Daarom nu de vraag: hoe bevalt de refurbished iPhone van Swappie? Merkt ze verschil ten opzichte van een gloednieuwe?

Verpakking

De verpakking waarin je een refurbished iPhone ontvangt is uiteraard anders dan die van een compleet nieuwe. Desondanks kreeg ik bij de iPhone van Swappie alles wat je nodig hebt. Enkel mist de adapter voor in het stopcontact, maar deze levert Apple er tegenwoordig ook niet meer bij.

Batterij

Zoals in het vorige artikel te lezen was, kan je bij Swappie zelf aangeven of je voor 20 euro extra een nieuwe batterij in de iPhone wil laten zetten, of dat je genoegen neemt met de huidige staat van de batterij. Dit is dan alsnog een prima batterij omdat Swappie elke batterij met een capaciteit onder de 80% standaard vervangt.

Toen ik de iPhone binnen had, was een van de eerste dingen die ik deed dan ook checken wat de capaciteit was. Deze was gelukkig 100% zoals beloofd. Daarnaast merkte ik ook hoe snel de iPhone was, qua besturing zou ik echt niet kunnen opmerken dat de telefoon al gebruikt is. Swappie belooft ook dat elke telefoon aan de binnenkant zoals nieuw werkt, maar dat maken ze dus ook zeker waar.

Staat van de refurbished iPhone

Ook qua staat van de telefoon kon ik nergens aan zien dat het een refurbished telefoon is. In het vorige artikel beschreef ik al dat je drie verschillende opties hebt wat betreft staat van de telefoon: redelijk, heel goed en nieuw.

MobileMobile

Ik koos voor nieuw, wat inhoudt dat de telefoon lichte gebruikssporen kan vertonen zoals krasjes, maar geen opvallende markeringen. Ik heb de hele telefoon afgezocht maar kon geen enkel krasje of markerinkje vinden. Helemaal top dus.

Goedkoper dan nieuw model

Als je de prijs voor een gloednieuwe telefoon te hoog vindt, is een refurbished variant nemen zeker de overweging waard. Hierbij hangt het dan wel af van de staat die je kiest bij de refurbished iPhone en of je er een nieuwe batterij in laat plaatsen. Ik had met een nieuw model en een nieuwe batterij alsnog 100 euro voordeel op de nieuwprijs van Apple.

Meegeleverde accessoires

Ik koos er voor om de medewerkers van Swappie alvast een glasplaatje op mijn telefoon te laten zetten, omdat het mij nooit lukt deze er recht en zonder bobbels op te plakken. Toen ik de refurbished iPhone ontving, zat dit er dus al op. Maar eerlijk gezegd zag ik het niet eens, omdat hij er zo netjes opgeplakt was. Dit kan ik je dus zeker aanraden als je ook niet zo goed bent in priegelwerk.

Conclusie

Mij is de refurbished iPhone dus ontzettend goed bevallen en ik zou iedereen aanraden om als je een nieuwe telefoon wil kopen, zeker ook een refurbished model te overwegen. Niet alleen omdat je zo geld bespaart, maar ook omdat het goed is voor het milieu. Duurzaam voor je portemonnee én het milieu dus, wie wil dat nou niet!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.