rose-gold-iphone-7-plus-naast-potloden-op-boek

Review: Refurbished iPhone bestellen bij Swappie

Dat refurbished smartphones hot zijn, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Zoals TechGirl Anke vorige week schreef, is refurbished kopen dé manier om duurzaam een smartphone aan te schaffen. Op deze manier heb je namelijk een nieuw model, zonder dat daar opnieuw de grondstoffen voor nodig zijn. Een van de opkomende partijen in refurbished telefoons is het Finse Swappie. In dit artikel delen wij onze ervaring van het bestellen van een refurbished iPhone via dit platform.

Swappie, wat is dat?

Swappie is een van de opkomende partijen in refurbished iPhones. Het is recent nog uitgeroepen tot snelst groeiende start-up van dit moment door de Financial Times. En dat is niet voor niets. Ze hebben namelijk de missie om mensen een kwalitatieve, betaalbare en milieuvriendelijke manier te bieden om een nieuwe telefoon aan te schaffen. De telefoons worden ook rechtstreeks door Swappie gerefurbished, zodat ze zelf de kwaliteit in de gaten kunnen houden.

Dit houdt in dat je naast het kopen van refurbished iPhones ook je eigen oude iPhone aan hen kan verkopen. Via de website vul je de status van je iPhone in en ontvang je daarvoor een eerlijke schattingsprijs. Vervolgens krijg je van Swappie een gratis verzendlabel waarmee je je telefoon naar hen toe kan sturen. Na ontvangst krijg je de volgende werkdag al het bedrag op je rekening.

Tijd om Swappie uit te proberen!

Een erg handige manier dus om duurzaam een nieuwer model iPhone aan te schaffen. Wij bij TechGirl waren erg benieuwd hoe dit proces in de praktijk werkt, daarom hebben we de stappen voor je doorlopen.

Stap 1: Kies je model refurbished iPhone

Op de website van Swappie vind je bij het kopje kopen alle modellen iPhones die ze beschikbaar hebben. Dit loopt in principe van de iPhone 8 tot en met de iPhone 13 Pro Max. Omdat er verschillende modellen in verschillende staten te koop zijn, heb je al vanaf €169 een refurbished iPhone (de 8 in dit geval). Bij het zoeken naar een model dat bij jou past, kun je gebruik maken van de filters. Zo kun je instellen wat je wilt betalen, welke kleur je voorkeur heeft en welk formaat je het liefst wilt.

Stap 2: Kies de status van het model

Als je een model hebt geselecteerd, kun je vervolgens de kleur, capaciteit, staat en batterij selecteren. Welke opties hierbij beschikbaar zijn, hangt niet alleen af van het model maar ook van de huidige voorraad.

Neem bijvoorbeeld de keuze voor capaciteit. Voor de iPhone 7 heb je bij de capaciteit keuze uit 32, 128 of 256 GB, terwijl je bij de iPhone 13 kunt kiezen uit 128, 256 of 512 GB. Als vanzelfsprekend betaal je voor de laagste capaciteit het minst en wat extra voor de hoogste capaciteit.

Ook kun je de staat van de telefoon kiezen. Hierbij heb je de keuze uit redelijk, heel goed en als nieuw. Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet wat het verschil tussen deze drie opties zijn:

  • Redelijk: De telefoon vertoont duidelijke tekens van gebruik zoals diepe krassen, deuken of andere markeringen.
  • Heel goed: De telefoon heeft zichtbare gebruikssporen, zoals krassen, deukjes, of andere markeringen.
  • Als nieuw: De telefoon kan lichte gebruikssporen vertonen zoals kleine krasjes, maar geen opvallende markeringen.

Voor redelijk betaal je het minst en voor de opties daarna telkens wat meer. Hoeveel je meer betaalt hangt wederom af van het model dat je gekozen hebt. Welke staat je ook kiest, de telefoon is altijd simlock vrij, volledig getest en werkt als nieuw. Deze verschillende grades tellen dus alleen aan de buitenkant en niet aan de binnenkant.

Als laatste heb je de keuze uit de batterij. Standaard wordt elke batterij met een capaciteit onder de 80% vervangen, dus een slechte batterij heb je nooit en in 2021 was de gemiddelde batterijcapaciteit van verkochte iPhones via Swappie 95%. Wel kun je er voor kiezen om voor 20 euro extra een nieuwe batterij in de refurbished iPhone te laten zetten. Hierna heb je dus sowieso 100% batterijcapaciteit.

MobileMobile

Wat erg fijn is bij Swappie, is dat je op elke productpagina onderaan ook de voorraad ziet. Zo kun je behoorlijk snel zien welke opties er nog zijn en of hier een model tussen staat dat je aanspreekt.

Stap 3: Bestellen maar!

Model uitgekozen? Opties bepaald? Dan is het tijd om je nieuwe toestel te bestellen! Nadat je deze aan je winkelwagentje hebt toegevoegd, biedt Swappie je nog wat extra opties. Zo kun je er voor kiezen om een beschermglas te laten installeren op je refurbished iPhone of gelijk een passend hoesje erbij te kopen. Ook krijg je verschillende soorten opladers en oortjes te zien, die je aankoop wellicht nog beter maken.

Zelf koos ik ervoor om een beschermglas te laten installeren en koos ik er een doorzichtig hoesje bij. Die had ik anders later ergens anders gekocht, waardoor de telefoon toch een tijdje onbeschermd zou zijn.

Vervolgens heb je bij het afrekenen verschillende keuzes voor het laten bezorgen van je refurbished iPhone. Helaas moet je zelf nog wel €6,90 verzendkosten betalen en wordt daarmee het pakketje bij een DHL punt gebracht. Hiernaast heb je de optie om voor €10,90 het pakketje thuis te laten bezorgen met DHL Express, maar betalen voor bezorging moet dus sowieso. Toch een beetje jammer aangezien je aan een refurbished iPhone nog steeds een behoorlijk bedrag uitgeeft.

Stap 4: Telefoon ontvangen

Afhankelijk van je gekozen verzendoptie, wordt je nieuwe toestel binnen 1 tot 3 werkdagen bezorgd. Bij mij was de telefoon er zelfs de volgende dag al! De buitenkant van het pakketje had ik iets strakker verwacht, vooral omdat de website en marketing dat wel zijn. In de verpakking was dat wel weer terug te zien.

Zelf heb ik gekozen voor de iPhone 13 Pro en hier was op geen enkele manier aan af te zien dat deze refurbished is. Ik heb echt goed gezocht naar een krasje, deukje of iets dergelijks, maar tevergeefs. Ook was het beschermglas er kaarsrecht op geplakt, wat me extra blij maakt dat ik het heb laten doen. Zelf plak ik dat namelijk altijd ontzettend scheef erop.

Mocht er toch iets mis zijn met de telefoon, dan heb je 2 jaar garantie hierop. Swappie wil er namelijk echt op staan dat alle telefoons 100% werken.

Swappie Care

Wil je zo lang mogelijk plezier houden van je refurbished iPhone? Dan kun je ook kiezen om een Swappie Care abonnement af te sluiten. Mocht je een defecte batterij of gebarsten scherm hebben, dan hoef je niet te wachten op reparatie, maar stuurt Swappie direct een nieuw toestel op. Vervolgens kun je je kapotte toestel ook weer opsturen, zodat deze gemaakt en weer gebruikt kan worden. Je kunt een abonnement op Swappie Care aanschaffen nadat je de refurbished iPhone hebt gekocht.

Conclusie

Al met al is onze ervaring met Swappie dus erg positief. Niet alleen door de kwaliteit van het product dat ze leveren, maar ook door waar ze voor staan. Denk je er over na om een nieuwe iPhone te kopen, overweeg dan ook zeker een refurbished iPhone van Swappie!

rose-gold-iphone-7-plus-naast-potloden-op-boek
Review: Refurbished iPhone bestellen bij Swappie
Pluspunten
Veel opties in modellen en staten
Huidige voorraad inzichtelijk
Gelijk mee bestellen van handige accessoires
Mogelijkheid om in termijnen te betalen
Minder positief
Hoge verzendkosten
8.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.