EditieNL hacks – Alternatieven voor PhotoShop

Soms zijn er van die momenten… dan heb je gewoon wat meer nodig dan simpel Paint. Ik bedoel: wie gebruikt er nou Paint voor zijn afbeeldingen? Meer dan croppen doe ik er niet mee. Maar ja, wat als die ene afbeelding toch om wat extra’s vraagt? Dan ga je op zoek naar alternatieven voor PhotoShop natuurlijk!

Alternatieven voor PhotoShop = geen duur abonnement

Noem me een zeikerd of noem me een realist, maar voor mijn geknutselde hobby-, keuken- en tuin- afbeeldingen ga ik geen duur PhotoShop abonnement aanschaffen. Ben je mal?! Het moet wel (daar is ie weer) een beetje realistisch blijven.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig een aantal gratis PhotoShop look-a-likes waarmee je als amateur prima aan de slag kunt. Wat dacht je van Pixlr.com bijvoorbeeld? Of van Photopea? I-de-aal (al zeg ik het zelf).

Voor flyers, brochures of je cv

Ben je zelf niet zo creatief aangelegd, dan kun je Canva.com eens proberen. Rete handig met allerlei templates die je kunt invullen met jouw eigen teksten en images. Sweet!

Onze eerdere TechGirl hacks bij EditieNL bekijken?

Wat dacht je van…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.