Schoonmaak spray

Dysons nieuwe stofzuiger heeft een laser om stof aan te wijzen

Je denkt misschien dat je huis brandschoon is, maar weet je dat wel zeker? TechGirl Jenny onthoudt nooit waar ze is gebleven met de stofzuiger, ondanks twee katten die flinke dwarrels pluis achterlaten. Dyson schiet te hulp met de V15 Detect. Die stofzuiger laat door een laser te gebruiken zien hoeveel stof je huis weer heeft verzameld.

Eerst even wat getallen, want de basics van deze stofzuiger zijn belangrijk. Deze Dyson heeft een Hyperdymium-motor die 125.000 RPM gaat met een zuigkracht van 230AW. In de stofbak kan 0,77 liter stof worden opgevangen. Dyson V15 Detect heeft genoeg kracht om een uur aan de slag te gaan. Waarschijnlijk ben je er dan zelf ook wel klaar mee, want het is toch 3 kilogram waar je de hele tijd mee rondloopt. Een goede workout dus!

Dyson V15 Detect met een groene laser

Op zich zijn alle Dysons erg goed, maar deze heeft dus die extra stofhulp in de vorm van die laser. De laser is groen, omdat dit voor het oog beter zichtbaar is. Het laserlicht schijnt op de grond voor je stofzuigermond en hierdoor kun je stof dat je bijna niet met het blote oog kunt zien toch ineens zien. Je weet dan precies waar je nog moet zijn met je Dyson. Sowieso geeft de stofzuiger advies, want er zit ook een speciale sensor in die vertelt wat de fijnstofniveaus in je huis zijn.

MobileMobile

Terwijl je dus aan het stofzuigen bent, worden er 15.000 keer per seconde metingen gedaan om te destilleren hoe groot het stof is dat je opzuigt. Op basis hiervan kan een schatting worden gedaan van je luchtkwaliteit, maar ook kun je hieruit opmaken dat je nog wat harder je best moet doen op een bepaald stukje. Hoe vaker je immers stofzuigt op dezelfde plek, hoe minder stof daar komt te liggen en hoe minder stof er dus gemeten wordt.

Dyson V12 en Dyson Omni-glide

Vanaf 26 mei is deze nieuwe Dyson V15 verkrijgbaar voor een bedrag van 699 euro. De Dyson V12 is ook aangekondigd, wat een soort lichtere versie is van de V15. De V12 kost 100 euro minder. Tot slot is er nóg een stofzuiger aangekondigd, namelijk de Omni-Glide. Het is een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat het vooral het opzetstuk is dat de stofzuiger bijzonder maakt: deze zorgt ervoor dat je overal gemakkelijk heen rolt, welke kant je ook maar op wil. De Dyson Omni-Glide is ook te koop vanaf 26 mei voor een wat kleinere prijs: 399 euro.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.