Proosten met drankjes

Dry january gadgets – zo houd je het wél vol

Geef toe: je zou het ook geloven als januari uit 101 dagen bleek te bestaan. De dagen kruipen vooruit. Komt het omdat je deze maand alcoholvrij door het leven gaat? Of zijn het de donkere dagen die de snelheid uit het leven halen? Anyhow: het is makkelijk om je goede voornemens nu buitenboord te gooien, maar daar steken wij een stokje voor. Zó houd je het vol: met deze dry january gadgets ga jij deze maand rocken!

Tip 1 – zorg voor een goed alternatief

Ooit gehoord van een diëtiste: het is prima dat je (tijdelijk) stopt met alcohol, maar als je partner op de bank nog steeds dat frisse biertje neemt, is het risico erg groot dat je je goede voornemens opzij schuift. Dat ligt niet aan hem/haar, nee: dat ligt aan het drankje wat jij zelf in handen hebt. Dat is namelijk géén feestje, terwijl die alcoholische versnapering daar wel gelijk aan stond. Dus: stoppen met alcohol is helemaal top, maar zorg voor een feestelijk alternatief om jezelf te belonen!

Non-alcoholische drankjes zijn er genoeg: van 0,0 biertje tot alcoholvrije wijn. En wat dacht je van een mixdrankje met munt, Sprite, citroen en ijsblokjes? Je kunt het zo feestelijk aanpakken als je zelf maar wilt. Dat kan al met een simpele cocktailset of wat dacht je van deze techy Milkshake Machine, Shaker én Cocktail Machine in één? – heerlijk!

Tip 2 – werk aan het verrassingseffect

Wil je liever een ander drankje maken en dan het liefst met ingrediënten die je al in huis hebt? De website MakeMeACocktail kan je helpen. Het werkt vrij simpel: je geeft aan welke ingrediënten je in huis hebt. Je hoeft dus niet allerlei dure shit in de winkel te halen, nee: je maakt het gewoon met de spullen die je al in huis hebt. Van een frisje en versnaperingen, tot aan chocolade, zout en koffie bijvoorbeeld.

Tip 3 – ga niet sporten (of juist veel!)

Niet voor niets is vooral de derde helft héél populair onder voetballers: een fris biertje smaakt namelijk nog veel beter na een behoorlijke inspanning. Maar, juist ook tijdens een activiteit kun je jezelf flink hydrateren. Bij wandelen of fietsen bijvoorbeeld is het makkelijk om telkens uit een bidon te slurpen. Je merkt; als je weer thuis bent, heb je misschien wel zin in wat drinken, maar eigenlijk ook niet bijzonder veel. Een prima manier om je mindset op een andere koers te krijgen.

Hoezo is dit tech’, vraag je? Nou… we weten dat er ook een heleboel hometrainers zijn aangekocht in de pandemie. Lekker sporten tijdens het televisie kijken. Dat komt min of meer op dat fietsen neer. Zorg dat je die bidon klaar hebt staan, en blijf doortrappen. Je drinkt zo liters water weg (en hebt zo minder behoefte aan iets alcoholisch).

Tip 4 – sluit je flessen op

Okay, dit is wel een stuk rigoureuzer, maar er bestaat ook een mogelijkheid om je flessen achter slot en grendel op te sluiten. Nee… niet achter een slot met een code (in moeilijke momenten open je het dan toch). We hebben het hier over een kluis met tijdslot. Deze variant is 26 centimeter hoog en 14 bij 14 centimeter breed. Niet geschikt voor de grootste flessen, maar vooral voor bier en middelgrote flessen kan dit interessant zijn.

Tip 5 – maak afspraken met je omgeving

Zorg dat je omgeving weet van je ‘dry january plan’, zodat ze je erbij kunnen helpen. Je zou zelfs controlemomenten kunnen afspreken. En voor wie het ultra fanatiek wil aanpakken, gebruikt daar natuurlijk een alcoholmeter bij. Dat doe je bijvoorbeeld met de BACtrack: een blaasapparaat in pocketformaat. Er zit bovendien een bijbehorende app bij om tussentijdse steekproeven vast te leggen.

Zo, dit waren heel wat tips voor dry january gadgets op een rij. Uiteindelijk valt of staat het natuurlijk bij jouw doorzettingsvermogen. Houd je het nog even vol?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.