Inloggen op datingapp Tinder

#DrTechGirl: Zo werkt Tinder Blind Date

Tinder is nu al vele jaren hetzelfde: de kleine aanpassingen en vernieuwingen die worden doorgevoerd, houden de dating app in de basis hetzelfde. Gelukkig heeft Tinder nu Blind Date geïntroduceerd: een aanzienlijk minder oppervlakkige manier van daten. Dr. TechGirl legt uit wat je hierbij kunt verwachten.

Mensen noemen Tinder vaak oppervlakkig en hoewel er zeker huwelijken, baby’s en grote liefdes uit zijn voortgekomen, kunnen we niet anders dan constateren dat het in de beginselen zeker wel oppervlakkig is. Het eerste wat je ziet is immers iemands foto en veel mensen swipen aan de hand van deze foto. Dat laatste is natuurlijk een reden om te zeggen dat het niet Tinder is, maar dat mensen hier juist zelf een keuze in maken. Echter schotelt Tinder je wel in eerste instantie een grote foto voor en voor verdere informatie over iemand moet je toch echt de ‘moeite’ doen om op iemands foto te tikken. 

Blind Date

Met Blind Date hoopt Tinder het hele ‘oppervlakkige’ imago een beetje van zich af te schudden. Hierbij heb je namelijk de kans om met iemand te chatten zonder dat je weet wie het is. Je hebt wel één overeenkomst, je hebt namelijk hetzelfde antwoord gegeven op een extreem willekeurige vraag. Denk aan niveautje: ‘ik doe ketchup op …’ Maar goed, aan de andere kant: bij een normale blinddate weet je helemaal niet wie je tegenover je hebt, nu weet je tenminste iets ietwat geks van iemand wanneer je begint. 

Vervolgens krijg je wat tijd om met iemand te chatten en steeds als iemand terugpraat dan komt er weer tijd bij. Loopt de tijd op een gegeven moment toch af, dan krijg je de kans om te zeggen wat je van iemand vindt. Matcht diegene jou ook, dan kun je samen op date gaan (of nog even doorchatten op een iets rustigere manier). Je ziet bij die eerste Blind Date chat helemaal geen foto of profiel, waardoor je pas als je matcht meer van iemand kan zien.

Tinder

Tinder denkt dat generatie Z dit meer kan waarderen, omdat deze generatie volgens onderzoek authenticiteit hoog in het vaandel heeft staan. Ook schijnen mensen via Blind Dates 40% meer matches te ontvangen en dat is op zich logisch: de meeste mensen zijn helemaal zo slecht nog niet, ze zien er alleen niet altijd uit zoals je in je hoofd hebt of wenst. 

Het mooie is dat Blind Date niets extra kost, je kunt het gewoon een keer proberen. Je hebt er alleen een Tinder-profiel en de Tinder-app voor nodig. Ook moet je beschikken over voldoende tijd, want zodra je begint met chatten is het wel de bedoeling dat je vrij snel reageert. Op deze manier kun je iemand leren kennen voor je die matchkeuze maakt. Veel plezier!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.