#DrTechGirl – Wat is het bereik van AirPods?

Sommigen vinden het lijken alsof je borstels van je elektrische tandenborstel in je oren hebt gestoken. Ondertussen wandelen er toch steeds meer iPhone-gebruikers rond met deze bijzondere oordopjes: AirPods. Dr. TechGirl kreeg dan ook de vraag: hoeveel bereik hebben die dingen eigenlijk?

Op ons artikel over de afstand die bluetooth ongeveer kan afleggen voor het verzenden van bijvoorbeeld data in huis, of data tussen toestellen die dichtbij elkaar liggen, kwam een reactie van Milan. Milan wil graag weten tot welke afstand AirPods dan werken. Een goede vraag!

W1-chip

AirPods werken namelijk met iPhones via de W1-chip die erin zit. Er wordt dus niet per se van standaard bluetooth gebruikgemaakt. Tenminste, dat is niet helemaal waar: er kan namelijk wel via bluetooth contact worden gemaakt met andere apparaten die bluetooth hebben. Yep, je kunt AirPods ook gebruiken met een Android-telefoon, al is dat wat ingewikkelder dan je misschien gewend bent.

Daarover gaat echter de vraag van Milan niet. Milan wil simpelweg weten hoe ver je bij je telefoon vandaan kunt lopen om toch nog van je muziek te kunnen genieten uit je AirPods. Dat hangt van een heleboel factoren af. Dat kan bijvoorbeeld liggen aan wat voor materialen (denk aan muren, vloeren, et cetera) er allemaal tussen jou en je telefoon zitten.

De fantastische twintig meter

Tien tot twintig meter zou gelijk staan aan een nog fantastisch bereik en hoe verder je gaat, hoe groter de kans is dat de boel hapert. De optimale gebruiksafstand wordt echter geschat tot 35 meter, waarbij 55 meter wel echt de maximale afstand is om je AirPods te gebruiken.

MobileMobile

Volgens de geruchten zal Apple in de eerste helft van 2019 met nieuwe varianten van de AirPods komen die noisecancelling moeten zijn en draadloos kunnen opladen. Het zijn natuurlijk nog geruchten, maar kijkend naar verdere ontwikkelingen in deze markt is het geen vreemd gerucht.

Dr. TechGirl vertelt dit, omdat die nieuwe AirPods gebruik zouden maken van Bluetooth 5. Dit zou allemaal net even beter moeten zijn qua connectiviteit en batterijduur. Kortom, waarschijnlijk kun je met die nieuwe AirPods verder van je telefoon af zijn en toch nog van je beats genieten.

#DrTechGirl staat ook klaar voor al jouw prangende tech vragen! Deel jouw vraag met ons in de comments en wie weet beantwoorden wij deze volgende keer.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten