Wat is het bereik van Bluetooth?

Bluetooth is bedoeld voor het verzenden van data in huis, dus voor kleine afstanden. Maar wat is een kleine afstand? En hoe kun je je Bluetooth bereik verbeteren?

Hoewel Bluetooth bedoeld is voor kleine afstanden, is het toch wel zo fijn als het bereik binnenshuis groot genoeg is. Niet dat je Bluetooth speaker ineens begint te haperen wanneer jij met je telefoon in je broekzak wegloopt… Hoe ver kan je gaan?

Bluetooth kan tot honderden meters bereik hebben. Maar dan hebben we het niet over binnenshuis. Deze onderzoekers probeerden Bluetooth 5 uit met een drone. Ze haalden zo’n 750 meter op een open veld. Het hele filmpje bekijk je in de header. 

De kans is groter dat je Bluetooth op kleinere afstanden wilt gebruiken. Maatstaf voor bereik binnenshuis is circa 10 meter.

Afstanden zijn afhankelijk van:

  • Kracht van de output van de zender;
  • Gevoeligheid van de ontvanger;
  • Fysieke blokkades (denk aan betonnen muren);
  • Antennes.

Als je geen goed bereik hebt via Bluetooth kun je dus winst behalen door iets te doen met bovenstaande factoren. Makkelijkste is de fysieke blokkades. Bluetooth werkt het beste als er een vrije rechte lijn is tussen ontvanger en zender. Dus plaats je Bluetooth speaker bijvoorbeeld zo dat als je op de bank zit, er alleen vrije ruimte tussen je telefoon en speaker zit. Is je Bluetooth bereik echt slecht? Probeer WiFi eens uit te zetten. Dit omdat ze op bijna dezelfde frequentie uitzenden, dat kan storen.

Bluetooth stuk?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.