Mensen kiezen een kerstboom uit

#DrTechGirl: wat houdt adopteer een kerstboom in?

Ho, ho, ho… De Sint is het land uit en het is tijd om de kerstboom op te zetten! Maar ho, ho, ho eens even, ga je nou echt een jarenlang gekweekte boom om laten hakken om ‘m een paar weekjes in je huis te zetten, versierd met slingers en ballen? Dat moet toch anders kunnen? En dan hebben we het niet over een kunstboom (die stiekem pas duurzaam is na twintig keer gebruiken). Dr. TechGirl dook speciaal voor de kerst in het fenomeen ‘een kerstboom adopteren’ en zet alles voor je op een rij!

Een kerstboom adopteren?

Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Dat is hartstikke zonde! De mensen van adopteereenkerstboom.nl vonden dat ook, en hebben in 2005 een idee de wereld in gebracht: kerstbomen adopteren. Anno 2020 worden er jaarlijks zo’n 3.000 kerstbomen geadopteerd door heel Nederland. Adopteren? Jep! De kerstbomen van Adopteereenkerstboom worden het hele jaar verzorgd op een kwekerij en kun je in december ophalen om binnen op te tuigen. Na de kerst breng je jouw boom weer terug, gaat hij weer de grond in en een jaar later haal je je eigen boom weer op!

MobileMobile

Mijn boom kan toch terug in mijn eigen tuin?

We horen het je denken: ja, hallo, ik kan die boom toch ook in mijn eigen tuin zetten? Dat kan ook, inderdaad. Maar dan moet je wel een eigen tuin hebben én de vraag is of hij het overleeft. Om een kerstboom buiten te kunnen houden na de kerst mag de kerstboom namelijk eigenlijk niet langer dan twee tot drie weken binnen staan. En zeg eerlijk: die van jou stond waarschijnlijk al nog voordat de Sint zijn stoomboot weer had aangeslingerd, of niet? 😉 Daarbij komt dat jouw adoptieboom het hele jaar door keurig verzorgd wordt op de kwekerij door mensen die precies weten hoe het kweken en verzorgen van kerstbomen werkt.

Wat kost het adoptieproces?

De kosten van een kerstboom adopteren worden gebaseerd op de grootte van de boom en variëren van circa 22 tot 51 euro. Daarbij betaal je 10 euro statiegeld, wat je terugkrijgt bij het inleveren als je je boom netjes hebt verzorgd en het ernaar uitziet dat jullie elkaar volgend jaar weer in de takken, eh, armen kunnen vallen. En het allerleukste? Elke boom heeft een eigen penning met een uniek nummer. Zo weet je écht zeker dat jouw groene dennenvriend volgend jaar nog steeds dezelfde is!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.