kobo aura h2o

#DrTechGirl: mijn Kobo e-reader reageert niet meer

🚑 Ta-tu-ta-tu-ta-tu-ta-etc. DrTechGirl to the rescue! Er is weer een dringende vraag bij het TechGirl HQ binnengekomen. De e-reader van ene Anke vertoont kuren en ze weet niet wat te doen. Huh, wait, what: Anke? Haha, okay, okay: het is mijn eigen vraag die ik graag wilde oplossen. Onder het mom van: ik ben helemaal niet zo uniek, jullie hebben er vast ook wel eens last van. Daarom vandaag beantwoord door DrTechGirl: Wat moet ik doen? Mijn Kobo e-reader reageert niet meer.

Eerste Hulp Bij Ondeugdelijke E-readers

Deze EHBO-tip komt niet van mij, maar van het e-readers platform ‘ereaders.nl‘ (ere wie ere toekomt). Ze beschrijven er handige tips voor allerlei soorten e-readers. De meest voor de hand liggende oplossingen worden natuurlijk als eerste geboden:

 • Even goed opladen, aan het stroomnet – niet de pc
 • Softe en/of harde reset uitvoeren
 • Contact opnemen met de fabrikant

Kobo e-reader reageert niet meer

Prima tips natuurlijk, maar voor wat meer productinhoudelijke informatie kun je dan maar beter bij de fabrikant zelf informeren. In mijn geval is dat Kobo, en het mooie is: die hebben een vrij goede FAQ pagina opgesteld met allerlei hulp-tips.

Mijn situatie: het scherm van de Kobo Clara reageerde nergens meer op. En dat terwijl ik net lekker in een verhaal zat! Ik had al 20 pagina’s gelezen, denk ik. Dus het was nogal vreemd dat de e-reader opeens geen teken van leven meer gaf. Op alle plekken van het scherm heb ik gedrukt, ook de aan-uit knop reageerde niet. Uiteindelijk heb ik die knop een minuut ofzo ingedrukt. Hierop ging de Clara wel uit, maar niet meer aan. Super balen, maar toen ik de e-reader de dag erop ‘normaal’ aan deed, kon ik zo weer verder met mijn verhaal. Weirddd…

MobileMobile

De volgende keer dat dit mij gebeurt… ga ik de Kobo e-reader even handmatig resetten. Ik zal hem dan helemaal door een herstelproces heen moeten loodsen en via de computer opnieuw configureren. Het klinkt zwaarder dan het is (hoop ik). Maar ja… slechte heelmeesters maken nou eenmaal stinkende wonden. Soms moet je ’t wel rigoureus aanpakken.

Ik hoop dat je ook wat aan dit antwoord hebt!

Liefs, DrTechGirl

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw email (verplicht)

  Jouw vraag

  Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

  Ook interessant
  e-reader | favoriete e-books
  Een beetje TechGirl heeft een e-reader. Of toch niet?

  Cookies op TechGirl.nl

  Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

  Privacy beleid | Sluiten