Kat voor laptop

#DrTechGirl: Laserrobot voor je kat? Heel leuk, maar met mate!

Het is bijna dierendag en misschien overweeg je om iets leuks aan te schaffen voor je kat. Nu zijn katten over het algemeen al blij met een hand onder een doek of een propje papier, maar soms wil je iets anders. In de winkel of op het internet staan tal van producten die je kunt aanschaffen om je kat eens extra mee te verwennen. Wij kregen de vraag of we ervaring hebben met zo’n laserrobot voor je kat en of dat leuk is: TechGirl AnkeV ging op onderzoek uit.

Hilarisch

In afwachting van de komst van de laserrobot, ging ik aan de slag met een laserpennetje dat ik nog had liggen. Het was er eentje in de vorm van een muisje, ooit gekregen bij een zak kattenbrokken. Mijn vorige kat was daar op uitgekeken en ik was het speeltje vergeten, trok het uit de la, deed er nieuwe batterijtjes in, en voilà. De katten – nu net 1 jaar – gingen er als een dolle achteraan. Mekkeren, springen, rennen, lampje over grond, over de muur, het plafond, over een staart en maar blijven loeren, miauwen en rennen. Om het lampje maar steeds nét niet te pakken te krijgen. Hilarisch om te zien, maar ergens ook een beetje sneu. Op het moment dat ze het lampje te pakken hadden, zie je verwarring. Want in plaats van het beet te hebben, zit het stipje op het pootje. Raar.

Robotje

En dan zijn er dus ook robotjes waarmee je hetzelfde kunt doen, alleen doen zij dan het ‘werk’ voor je. Het model dat ik ontving was rond de € 30,- (vind ik dus best veel geld voor kattenspeelgoed!) en werkte op batterijen. Het apparaatje is rond, ongeveer zo groot als mijn hand, en ziet er guitig uit: een bolletje met twee pluimpjes bovenop. Op de aan-knop drukken en eens zien wat de katten ermee doen… Eentje vindt het echt meteen leuk, maar voor de ander gaat het lampje vaak net iets te snel. Heeft ze ‘m in de smiezen, foetsie, weg is ‘ie weer. Ook dit zorgt weer voor hilarische momenten. Het is ook leuk om te zien dat het robotje na een paar minuten stopt, maar zodra ze ‘m aantikken of geluid maken, floept ‘ie weer aan. En dan begint de jacht en verwarring van voor af aan. Erg grappig.

Beloning

Laserrobot of -muisje, het is grappig, maar je kat kan er behoorlijk gestrest van van raken. Bij een propje, kattenhengel of ander fysiek speeltje krijgt de kat de ‘prooi’ namelijk uiteindelijk te pakken en dat werkt belonend voor een kat. Bij zo’n laser is dat dus niet het geval. Bedien je zelf een laserpen, dan ben je het na een paar minuten echt wel zat om het stipje inclusief katten door je kamer te laten bewegen. Ben je van plan zo’n robotje aan te schaffen, let er dan op hoe het apparaatje in te stellen is. De versie die ik kon uitproberen blijft dus aan en is aan te tikken door de katten. Zou ik ‘m vergeten uit te zetten, dan zouden de katten dus alsmaar door kunnen gaan en zichzelf letterlijk gek kunnen maken omdat de beloning uitblijft.

Afwisseling

Speel met dit soort speelgoed dus met mate en combineer het. Als het robotje aanging, had ik bijvoorbeeld ook de propjes en kattenhengel in de aanslag om mee door te kunnen spelen als het robotje stopte. Hadden de katten ‘m twee keer aangetikt, dan zette ik ‘m uit. Morgen weer een dag. Door het laserpennetje erbij te pakken kun je ook op ander kattenspeelgoed schijnen, waardoor ze automatisch doorspelen met het fysieke kattenspeeltje. Zo houd je het leuk voor iedereen. Check dit artikel voor nog een paar speelgoedtips.

Oordeel

Tja, of een laserrobot het geld waard is… Aangezien je toch niet al te lang kunt spelen met de laser, volstaat een pennetje wat mij betreft ook prima. En die kan ook nog eens op muren en het plafond, en kun je langs allerlei voorwerpen in je huis begeleiden. Iets wat het leuke bolletje dus niet kan. Het patroon wordt wat eentonig en hij maakt ook best wel wat lawaai. Grappig om te zien is het apparaatje wel en ook hoe de katten erop reageren. Werk je veel thuis en wil je ze even afleiden tijdens je videovergadering, dan is ‘ie trouwens ideaal 🙂 Wat je ook kiest, ik wens je veel speelplezier. Is het met een lasertje? Doe het dan met mate!

MobileMobile

Photo by Sereja Ris on Unsplash

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.