Skypen met je hond

#DrTechGirl: kun je skypen met je huisdier?

Ja hoor mensen, net als je denkt dat het niet gekker kan in onze samenleving, is er tegenwoordig de mogelijkheid om te skypen met je huisdier. Hoe? Met een camera die je (op ooghoogte van je huisdier) ophangt en die een live videoverbinding tussen jou en je trouwe viervoeter tot stand brengt. Cool? Oké, best wel. Gaan we het ooit gebruiken? Dat is nog maar de vraag. Speciaal voor dierendag duikt DrTechGirl in de wondere wereld van de pet cams en zet ze drie varianten op een rij! 

Spelen met je kat zonder in de ruimte te zijn

De Petcube is een kubusvormige camera die zorgt voor 1080p HD-beeld van je huisdier. Kost je $199,- maar dan heb je wel iets bijzonders: een camera met night vision én 180 graden beeld voor de ultieme experience. Naast dat je via een live verbinding je huisdier kunt bekijken, kun je ook terugpraten via een two-way audioverbinding. En dan moet het beste nog komen. Want de camera komt in twee varianten: eentje voor je hond (inclusief treats-dispenser) en een voor je kat (inclusief laserpointer). Handig om als je buitenshuis bent je kat te vermaken, maar ook als je bijvoorbeeld op de wc zit en er even helemaal klaar mee bent dat je kat de hele tijd aan de deur zit te krabben.

Treats aan je hond geven op afstand

Niets leukers dan je hond af en toe voorzien van een lekkere snack. Dat kon dus al met de Petcube, maar wordt nog leuker met de Furbo Dog Camera. Designed for dogs, zoals ze het zelf zeggen. Het ding stuurt een live videofeed van je hond direct naar je telefoon, laat je communiceren met het beestje via two-way audio EN LANCEERT EEN TREAT op commando, die er met een boogje uit komt. Kost wel $249,- maar eh… ja. Dan heb je ook wat, zullen we maar zeggen.

Een belletje van Fikkie

“Sorry, heb je één moment? Ik moet even opnemen, mijn hond belt.” Zie je het voor je?! Nu we ons neer hebben gelegd bij het feit dat we via een videoverbinding kunnen zien wat onze huisdieren doen, gaan de makers van PetChatz nog een stapje verder. Er is namelijk de PetChatz HD: een ‘Greet & Treat® videophone‘ waarmee je, net als bij de Furbo Dog en de Petcube, met je huisdier kunt communiceren via een live videoverbinding (die in dit geval zelfs beide kanten op werkt, met het schermpje in de PetChatz). Uiteraard in HD, inclusief speciale treats waarmee je Fikkie kunt belonen als hij zich netjes gedraagt. En aromatherapie van essentiële oliën waarmee je je huisdier kunt kalmeren. Ja. Goed, zolang je huisdier maar happy is, toch? En happy wordt-ie al helemaal met de PetChatz uitbreidingsset, in de vorm van PawCall: een knop waarmee je huisdier JOU KAN BELLEN.

MobileMobile

De PawCall werkt zo: je legt de knop op de grond in de buurt van de PetChatz en je hond kan er met zijn poot op drukken om jou ’te bellen’. Jij krijgt een berichtje op je telefoon dat je hond je probeert te bereiken en kunt via een live videoverbinding meteen gezellig kletsen met je hond. De PetChatz kost $379,- en de PawCall kost nog eens een extra $100,-, maar hé: leuker dan dit wordt het niet.

Waarom zou je een pet cam willen?

Toegegeven: een pet cam is vooral een geinige gadget die eerder overbodig lijkt dan nodig, maar toch zijn er best wel wat redenen om zo’n ding aan te schaffen. Zo schijnt het te helpen bij verlatingsangst (omdat je terug kunt praten en soms je huisdier jou zelfs kan zien) en helpt het ook om te zien wat je hond of kat überhaupt overdag doet (dus dáár komt die omgegooide plantenbak vandaan). Maar het zorgt er ook voor om af en toe simpelweg even te kunnen checken of alles nog goed gaat met je beestje – best een fijne gedachte. Tot slot levert het soms ook nog eens geinige beelden op van je kat die van de bank sodemietert of je hond die schrikt van de brievenbus, en als je een camera hebt die beelden niet alleen laat zien maar ook nog eens opslaat heb je meteen Instagram-materiaal. Win-win, al zeggen we het zelf. Alhoewel, misschien niet voor $400,-.

Heb je een vraag aan Dr TechGirl? Stel ‘m! Dat kan onder dit artikel of op social media met de hashtag #drtechgirl. Tot volgende week!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.