Tinderende vrouw

#DrTechGirl: hoe zorg ik ervoor dat ik mijn ex niet tegenkom op Tinder?

Het is toch een beetje ongemakkelijk: op Tinder iemand tegenkomen die je kent. Moet je dan uit netheid rechts swipen, of is een match dan vanuit de andere zijde helemaal geen nette erkenning, maar een sollicitatie naar een date? Dr. TechGirl heeft er een oplossing voor. 

Tenminste, het is niet zozeer Dr. TechGirl die hier een oplossing voor heeft, maar wel Tinder. Dat is namelijk van plan om ‘Block Contacts’ aan de dating-app toe te voegen. Hiermee kun je een telefoonnummer van iemand in die app blokkeren. Dat betekent dat zijn of haar profiel niet meer bij jou voorkomt om al dan niet te swipen, en andersom. 

Niet alleen je ex blokkeren

De nieuwe mogelijkheid (die later dit jaar wordt verwacht) zorgt wel meteen voor controverse, want er zijn natuurlijk veel meer mensen die je kunt blokkeren dan exen alleen. Op zich is bijvoorbeeld collega’s of vrienden blokkeren nog tot daaraan toe, maar wat dacht je van je partner? Op dit moment herken je een vreemdganger op Tinder juist vaak aan het feit dat hij of zij geen of weinig duidelijke foto’s op zijn profiel heeft staan.

MobileMobile

Mensen die bijvoorbeeld ook tegen sites zijn zoals Second Love staan niet te springen om deze optie, die het vreemdgangers veel te makkelijk zou maken. Aan de andere kant kun je dan wellicht je partner blokkeren: hij of zij heeft ongetwijfeld vrienden, collega’s en familieleden waarvan je geen telefoonnummer hebt en die dus zo alsnog kunnen spotten dat jij een actief profiel hebt op de datingapp.

Tinder

Het is best fijn om jezelf te kunnen verschuilen voor je ex of je collega’s. Hoewel Tinder aanzienlijk normaler wordt gevonden inmiddels, zijn veel mensen toch een beetje beschaamd om er actief op te zijn. Dat komt vooral door het imago van de app, want Tinder zou niet zozeer om langdurige relaties gaan, maar meer om snelle hook-ups. Dokter TechGirl weet echter beter: genoeg bewijs binnen onze redactie alleen al dat Tinder juist voor mooie, duurzame relaties kan zorgen. En zo niet, dan heb je zo weer iemand anders gevonden 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten