Sonos Move 3

YouTube op Sonos afspelen? #DrTechGirl

Ben je in het bezit van een Sonos speaker, dan weet je wat voor fijne apparaten het zijn. Ze zijn ontzettend makkelijk met elkaar te verbinden en met de bijbehorende app kan je zowel veel radiostations als je eigen Spotify afspeellijsten draaien. Ideaal dus, maar wat als je een YouTube filmpje wil laten horen? Dat gaat een stuk lastiger, aangezien Sonos niet aan Bluetooth doet. Maar het is niet onmogelijk! In dit artikel lees je verschillende manieren om je muziek van YouTube op Sonos af te spelen.

Vooropgesteld: met het afspelen van YouTube op je Sonos speakers bedoelen we dus het afspelen van het geluid van het filmpje op je speaker(s). Misschien is er wel een speciale remix die je wil horen, misschien gaat het om een internetgekkies klassieker. In ieder geval, je hebt YouTube nodig om het af te spelen. Via de Sonos app is dit niet (standaard) mogelijk.

Gelukkig zijn er andere manieren om dit wel voor elkaar te krijgen. Hiervoor is het ten eerste belangrijk op welk device je de muziek wil luisteren. Sonos heeft namelijk zowel voor telefoons en tablets een app, als voor desktop. Aangezien dit verschillende soorten applicaties zijn, vereisen ze ook een verschillende aanpak.

YouTube Premium

Eerder schreven we hier al over de voor- en nadelen van YouTube Premium. Daar kan er sinds begin dit jaar een aan toegevoegd worden, want als je in het bezit bent van YouTube Premium kan je in de Sonos app dat ook gebruiken.

YouTube op Sonos – Desktop

Om muziek van je computer’s audio output naar Sonos te streamen, moet je de volgende stappen doorlopen =

  1. Download en installeer Stream What You Hear.
  2. Start het programma in het menu linksonder.
  3. Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van het programma rechtsonderin in de icoontjeslijst.
  4. Ga naar Tools > HTTP Live Streaming.
  5. Kopieer de URL die nu in beeld komt.
  6. Open de Sonos app.
  7. Ga naar Manage > Add Radio Station.
  8. Plak de URL daar en geef het een naam.
  9. Klik op OK.

Voilá, als het goed is zal alle muziek die je nu afspeelt op je computer, ook op je Sonos speakers te horen zijn.

YouTube op Sonos – met een app

Met de handige app SonosTube kun je muziek van YouTube op Sonos afspelen. Eerst moet je de app toegang geven tot je Sonos-systeem. Daarna kan je in de app direct zoeken naar het filmpje dat je wil afspelen van YouTube. Zoeken kan ook, met eenzelfde filter als op YouTube zelf. Het handige aan de app is dat deze ook een ‘Resync’ knop heeft. Deze kan je gebruiken als het geluid en beeld niet gelijk lopen.

MobileMobile

Verder is het gebruik van SonosTube bijna identiek aan YouTube, dus dat heb je zo onder de knie. Ideale app dus als je vanaf je telefoon op tablet YouTube op Sonos wil krijgen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.