Draaibare Flip Camera voor Asus Zenfone 6

De Flip Cam is hot! Dat is wat we inmiddels mogen concluderen nu verschillende fabrikanten hun eigen Flip Cam smartphone presenteren. Asus presenteerde zojuist zijn eigen paradepaardje: de ZenFone 6 met speciale draaibare Flip Camera. De smartphone is aangekondigd tijdens het wereldwijde launch event in de City of Arts and Sciences in Valencia, Spanje.

Wat is dat met die draaibare Flip Camera?

Alhoewel de Flip Phone alweer jaren geleden ter ziele is genoteerd, is de Flip Camera met een duidelijke opkomst bezig. Het biedt een oplossing voor het probleem van een inkeping in het scherm én de lage resolutie van frontcamera’s. Zeker met onze tegenwoordige selfie-zucht, is dat een welkome uitkomst.

De ZenFone 6 heeft een primaire 48 megapixels camera en een secundaire 13 megapixels variant met 125° ultrawidecamera. Het meest bijzondere is dat deze module 180° kan omdraaien, zodat je kunt switchen tussen de camera’s aan de voorzijde kunt omwisselen met de achterzijde en andersom. Bovendien is het mogelijk om iedere positie daartussenin vast te houden, zodat je foto’s kunt schieten vanuit iedere hoek. De vraag is of dat lekker werkt, maar dat ga ik natuurlijk voor jullie uitzoeken!

Zo’n uitstekende camera (of moet ik zeggen: uitgestoken?) is natuurlijk vragen om problemen. Je haakt ergens achter of je laat ‘m op de grond vallen. Heel fragiel. Asus meent dat de G-sensor dit oplost door de tempo van de versnelling te meten. In de praktijk: de telefoon merkt dus wanneer hij valt en trekt op dat moment zijn camera terug.

Monsterlijke batterij!

Ik heb het maar even overgenomen van het toegestuurde Asus persbericht, maar eigenlijk alleen omdat ik me deze keer wel in de superlatieven kan vinden. De Asus ZenFone 6 heeft namelijk een monsterlijke batterij van 5000mAh. Er zijn nog maar een paar fabrikanten die iets vergelijkbaars qua telefoonbatterij aanbieden. Dan wel zonder Flip Cam uiteraard.

Specs voor nerds

Op papier hebben we met dit toestel te maken:

  • Draaibare Flip Camera
  • 6,4 inch groot
  • NanoEdge-display (met een screen-to-body ratio van 92%)
  • zonder notch
  • Corning® Gorilla® Glass 6
  • Qualcomm® Snapdragon 855 Mobile Platform
  • kleurengamma van 100% DCI-P3
  • helderheid van 600nits

Waar kan je dat kopen?

De beschikbaarheid in Nederland is nog onbekend. In België is de Asus ZenFone 6 (6GB RAM – 128GB opslag – Black) vanaf morgen beschikbaar, met de prijs 559,99 euro.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.