kobi

Dr. TechGirl: Zo maak je een perfecte werkplek in de tuin

Door het thuiswerken kun je overal lezen hoe je nou die perfecte werkplek inricht, maar dat gaat altijd over binnen. Wil je lekker in de zon werken? Dr. TechGirl geeft je belangrijke tips waar je op moet letten als je een werkplek maakt in de tuin.

Loungesets zijn de afgelopen tijd duur of niet leverbaar geweest. Maar zeker nu het euvel op het Suez-kanaal is opgelost, staan veel winkels vol met loungesets waar ze eigenlijk vanaf moeten. Perfect moment dus om te investeren in een lekker hoekbankje voor in de tuin. Dat is namelijk wel het grote verschil tussen een binnen of buitenwerkplek: buiten zit je natuurlijk niet aan een bureau. 

Lekker in de hoek van de bank

Lekker met het laptopje op schoot in de hoek van de bank, dat is prima voor een paar uurtjes werk per dag. Meer is niet verstandig, want met de zon op je bol heeft je huid af en toe wat afkoeltijd nodig. Sowieso is de belangrijke tip bij een buitenwerkplek: zonnebrandcrème blijven smeren. Zorg dat je daar steevast een goede voorraad van hebt, minimaal factor 30 en smeer altijd voor je aan de slag gaat. 

Schaduw: ook zo belangrijk. Als er iets is waar tech niet blij van wordt, dan is het de zon. Niet voor niets hebben veel telefoons ingebouwd dat ze het aangeven als ze te heet worden. Je tech houdt je dus het liefst in de schaduw, bijvoorbeeld door er een kartonnen doos omheen te zetten. Zet die op je schoot, je zet je laptop erin en terwijl jij lekker geniet van de zonnestralen, houdt de laptop zijn hoofd koel. Ziet het er raar uit om met een kartonnen doos op schoot te zitten? Een beetje, maar jij werkt wel lekker in de tuin.

Investeer in een verlengsnoer

Een ander ding is natuurlijk dat je werklaptop waarschijnlijk geen geweldige batterijduur heeft. Je kunt hem ‘s avonds wel opladen, maar wat als je toch wat meer uren in de tuin wil werken? Geen probleem: je kunt dan gewoon voor vijf tot twintig euro een verlengsnoer kopen, waarmee je in je tuin een soort stopcontact creëert. Zorg dat deze niet in de felle zon ligt en neem hem altijd weer mee naar binnen, maar los gezien van die spelregels is dit wel een perfecte manier om buiten te kunnen opladen.

Dresscode voor een werkplek in de tuin

Lekker in je bikini werken kan heel goed, maar zorg wel dat je een shirtjurkje bij de hand hebt. Dat is niet alleen handig voor als je een videoconferentie hebt: ook als er ineens een pakketbezorger aan de deur is, dan kun je snel iets aanschieten. Vergeet trouwens niet om een flinke fles water naast je te zetten en spreek met jezelf af om die elk uur sowieso helemaal leeg te drinken en weer bij te vullen. 

MobileMobile

Verder heb je eigenlijk verdacht weinig nodig om een goede buitenwerkplek te maken. Je kunt overwegen om nog andere collega’s uit te nodigen voor de gezelligheid, al is in je bikini zitten dan misschien wat minder geschikt. Vergeet trouwens niet je geluid van je telefoon aan te zetten bij buitenwerken, want als je slimme deurbel gaat, dan kun je die wel eens missen als je vertoeft op je werkplek in de tuin. Werkze!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten