OnePlus 8 Pro

Dr TechGirl – Welke telefoons hebben 5G-ondersteuning?

Cool dat Vodafone 5G ‘aan’ heeft gezet in Nederland, maar dan heb je wel een telefoon nodig die daar ook iets mee kan. De vraag werd gesteld aan Dr. TechGirl: welke telefoons hebben 5G-ondersteuning? We duiken erin!

Huawei Mate 30 Pro

Huawei-telefoons zijn vaak erg goed en Huawei Mate 30 Pro is geen uitzondering. De smartphone is voorzien van 5G en bevat daarnaast alle moderne eigenschappen die je nodig hebt. Een geweldige camera bijvoorbeeld.

Nokia 8.3 (5G)

Het toestel is ontworpen om meerdere en evoluerende 5G-netwerkimplementaties te ondersteunen die operatoren over de hele wereld uitrollen. Hij is dus niet alleen geschikt voor Nederlandse 5G netwerken, maar juist ook voor buitenlandse 5G netwerken die (wellicht) met andere providers werken.

Het is de eerste smartphone die gebruik maakt van Qualcomm’s 5G RF front-end module-oplossing. Heel technisch: er zitten meer dan 40 verschillende RF-componenten in één module, en het beschikt over het hoogste aantal nieuwe 5G frequentiebanden (van 600 hmz tot 3,8 GHz). Conclusie: dit maakt de Nokia 8.3 wereldwijd bruikbaar,  maar ook toekomstbestendig.

LG V50 ThinQ

5G? Check. Een tof design? Check. Een tweede scherm? Check. Ja, de LG V50 ThinQ is een bijzondere telefoon en zeker nu een opvallende verschijning. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft dat tweede scherm niet standaard gemaakt, waardoor je er zelf voor kunt kiezen of je het handig vindt om hem te gebruiken of je ook zonder kunt.

OnePlus 8 Pro

Zeg je OnePlus, dan zeg je 5G. De smartphonemaker maakt al een tijdje toestellen die zijn voorzien van 5G en de nieuwste is OnePlus 8 Pro. Deze telefoon biedt een fijne Android-ervaring die enorm ver aanpasbaar is, terwijl de telefoon dankzij zijn langere scherm lekker in de hand ligt.

Samsung Galaxy S10 5G

Er zijn van de Samsung Galaxy S10 veel verschillende modellen, maar wil je er eentje die iets kan met 5G, dan moet je het specifieke Samsung Galaxy S10 5G-model hebben. Het toestel is voorzien van een Infinity O-display dat er werkelijk fantastisch uitziet, of je nu aan het Instagrammen bent of iets in HD kijkt op Netflix.

Hoewel dit allemaal bijzondere toestellen zijn, moet de dokter hier wel een kanttekening bij plaatsen. Niet alle toestellen die 5G-ondersteuning hebben, kunnen die ook gebruiken. Vaak moeten die telefoons nog een update krijgen, waardoor ze echt 5G-ready zijn. Nu is 5G ook nog niet volop beschikbaar in Nederland, dus het is niet erg als dat nog even duurt. Maar houd hier wel rekening mee als je wel een simkaart met 5G-toegang weet te bemachtigen.

Heb jij een vraag voor Dr TechGirl? Stel hem onder dit artikel of via de hashtag #drtechgirl op Social Media.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.