Instagram Stories: drie dingen die je mogelijk nog niet wist

Instagram Stories zijn geweldig. Ze bieden een fijne afwisseling tussen scrollen door een tijdlijn en gewoon lekker korte updates kijken. Sowieso kun je er veel meer mee dankzij de toevoeging van polls, vragen en muziek. Tijd om eens dieper in die Stories te duiken en je hopelijk iets te leren dat je nog niet wist.

Je kunt meer highlights maken dan je denkt

Sommige mensen denken dat je maar vier highlights kunt maken (dat zijn die bolletjes onder je bio in je profiel, waarin je highlights van je Stories kunt neerzetten). Instagram geeft er vier weer, maar als je je vinger erop houdt en naar links veegt, dan zie je dat er bij anderen nog veel meer highlights te ontdekken zijn. Er zijn dus ook meer Stories te maken voor je, want je kunt dus veel meer highlights maken dan de eerste vier die zijn weergegeven . Wil je je highlights trouwens anders rangschikken, dan kun je je vinger langer op een highlight laten rusten en ‘edit highlight’ kiezen. Je verandert dan even de foto, tikt op ‘done’ en je highlight staat als eerste weergegeven.

Link artikelen in een sticker

Vroeger was het altijd een heel gedoe als je een bepaalde productpagina of een artikel wilde delen in een Story. Je moest dan de tekst ‘link in bio’ in je Story zetten en je bio aanpassen met die link. Daarnaast moest je hopen dat mensen de moeite zouden nemen ook daadwerkelijk naar je bio te gaan. Wat een gedoe! Gelukkig kun je nu een stickerlabel maken met daarop een link direct naar een artikel. Je kunt zelf de tekst voor de sticker kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld ‘klik hier voor het TechGirl-artikel’ schrijven en een link toevoegen naar een artikel van TechGirl door de URL in te voeren. Je vindt deze URL-stickers in hetzelfde menu als waar je kiest voor polls, gewone stickers, enzovoort.

Je kunt Stories nu ook likes geven

Je zou het maar zo gemist kunnen hebben. Instagram heeft namelijk een vrij subtiele toevoeging gedaan aan de Stories. Iets waarvan je zou kunnen denken: bestond dat nog niet? We hebben het over de like-knop binnen Stories. Een grote vooruitgang, want in eerste instantie werden hartjes op een post als DM (Direct Message) naar iemand gestuurd. Inmiddels is dat gelukkig niet meer. Hierdoor hoef je geen gesprekken meer aan te gaan of weer hartjes terug te geven, als iemand met zijn waardering voor je post in je DM-inbox is geslide. Je kunt de Story nu gewoon een hartje geven, zonder dat iemand er last van heeft. Hoe weet diegene dan dat je wat liefde weggaf? Door zelf omhoog te swipen in de Story. Een andere beoordeling wordt nog wel naar de DM-inbox gestuurd.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.