Maak de mooiste Instagram Stories met deze 5 hacks

Toen Instagram in 2016 met Instagram Stories aan kwam zetten was iedereen een beetje verward, want: we hadden toch al Snapchat? Inmiddels gebruikt iedereen het en is het niet meer weg te denken uit het social media leven. Eerder schreven we op TechGirl al over filters en GIFjes in je Stories, maar hoe maak je nou écht toffe stories? Lees snel verder, want TechGirl Hilde vertelt je er alles over!

1. Meerdere foto’s in één story plaatsen

Zelf heb ik dit al heel vaak geprobeerd, maar ik kreeg het nooit voor elkaar om meerdere foto’s in een story te krijgen zonder een externe app te gebruiken. Tót ik deze tip tegen kwam. Wat je namelijk moet doen: naar je fotobibliotheek gaan en daar een van de foto’s die je in je story wil kopiëren. Vervolgens ga je naar je story en als het goed is krijg je daar direct de optie om de foto te plakken. Zo niet, dan moet je even op de tekst klikken en het de foto er zo in plakken. Et voilà, je kan zoveel foto’s toevoegen als je wilt!

2. De achtergrondkleur veranderen

Hetzelfde als bij de vorige tip, ik heb hier zo vaak mee zitten prutsen maar kreeg nooit een leuke achtergrondkleur als je een Story maakt via ‘Letters’. Ik had dus al geaccepteerd dat ik het met de standaardachtergrond moest doen met eventueel een filter eroverheen, maar je kan hem dus gewoon veranderen!

Open daarvoor het pennetje rechts bovenin en kies uit het palet een leuke kleur. Vervolgens hou je de achtergrond zo’n vijf seconden ingedrukt en je achtergrond heeft een leuke kleur!

3. Keuze uit meer kleuren

Over dat palet gesproken, ik verbaasde me altijd al over het aanbod van kleuren. Het zijn er maar 27 (naast de pipet)… Maar gelukkig blijk je dus uit meer kleuren te kunnen kiezen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een van de kleuren uit het palet wat langer ingedrukt houden. Hierdoor krijg je veel meer kleurenkeus!

MobileMobile

4. Het focuseffect in de camera

De meeste nieuwe smartphones hebben deze functie inmiddels al in de standaard camera-functie zitten. Daar heet het meestal portretmodus. Maar als je niet een van de nieuwste modellen hebt, of je wilt direct met de Instagramapp een foto maken, dan is het goed om te weten dat de Story-camera ook een focuseffect heeft. Hiermee focust de lens op een bepaald object en is de achtergrond wazig. Geeft een erg professioneel effect. 😉

5. Andere apps gebruiken voor je Instagram Stories

Met de editor van Instagram Stories zelf kom je al een heel eind, maar wil je het echt professioneel aanpakken, dan zul je daar andere apps goed bij kunnen gebruiken. De volgende apps kan ik erg aanraden:

Unfold

Deze app is verreweg wel het meest gebruiksvriendelijk. Je krijgt gratis een aantal templates waarmee je je Instagram Stories kan bewerken. En wil je een aantal stories achter elkaar die ook nog eens bij elkaar passen, dan is Unfold daar perfect voor. Je kan namelijk een set van stories maken in hetzelfde thema. Zo sluit alles mooi bij elkaar aan.

Insta Story

Deze app heeft zóveel opties. Je krijgt de keuze uit heel veel templates, andere lettertypes en nog veel meer. Helaas kost de app wel geld (en behoorlijk wat), maar er zit een proefperiode van 3 dagen aan vast waarmee je kan kijken of je het dat waard vindt.

Canva

Canva ken je misschien wel als online bewerk programma, voor als je niet pro genoeg bent voor Photoshop maar toch zelf coole dingen wilt kunnen knutselen. Voor je Instagram Stories kan je Canva dus ook gebruiken. Ze hebben ook verschillende templates en een mobiele app. Downloaden dus!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.