elektrische auto opladen

#DrTechGirl: handige apps voor elektrisch tanken

Heb je zo’n mooie elektrische bolide, rijd je uit gewoonte alsnog naar de benzinepomp. Dat is niet helemaal de bedoeling. Dr. TechGirl helpt je door handige apps te noemen waarmee jij je elektrische auto gemakkelijk weer voltankt. Met elektriciteit welteverstaan.

Apps voor laadpalen zijn niet zoals Instagram of WhatsApp: het is niet dat er één app extreem populair is en eigenlijk praktisch de scepter zwaait. Er zijn juist veel verschillende apps te vinden die je helpen om laadpalen te vinden in de buurt. Handig, want je wil niet zonder stroom komen te zitten. En met de donkere dagen komen ook de koude dagen, en daarmee accu’s die ineens razendsnel achteruit gaan in accuduur. 

Chargemap

Chargemap is een heel fijne app, omdat deze op een Waze-achtige community rekent. Het laat het aan het grote publiek om zijn steentje bij te dragen. Zo kun je in de app aangeven dat er nieuwe laadpalen staan en zo anderen helpen om snel een laadpaal te vinden. Andersom natuurlijk ook: de app staat al vol met laadpalen die er mede dankzij de input van andere mensen in is gekomen.  

Download voor AndroidDownload voor iOS

Shell Recharge

Shell Recharge is een voorbeeld van een app die erg handig is als je elektrische auto dorst heeft. De app heeft als extreem praktisch foefje dat je erin ziet welke laadpaal er beschikbaar is. Zo hoef je geen laders te zien die op dat moment helemaal niet kunnen worden gebruikt. Daarnaast kun je met deze app van heel Europa zien waar de laadpalen zich bevinden en hoeveel de stroom kost.

Download voor AndroidDownload voor iOS

Sygic

Sygic bestaat al decennia en is een heel geliefde navigatie-app. Maar Sygic kan veel meer dan alleen een route beschrijven. De app vertelt je namelijk ook waar je je elektrische auto aan het stroom kunt leggen. Sygic heeft een speciale elektrische auto-modus die je kunt inschakelen, waarop de app je op de kaart van heel veel verschillende landen kan tonen waar je de dichtstbijzijnde laadpaal kunt vinden. Met als grote plus ook de mogelijkheid om de kaarten offline beschikbaar te maken.

Download voor AndroidDownload voor iOS

Je auto opladen heb je met behulp van deze app in een mum van tijd gedaan. Of nou ja: de plek vinden waar je dat kunt doen. In sommige apps kun je zelfs specifiek aangeven welke auto je hebt, zodat hij de best passende laadpaal voor je kan selecteren. Lekker laden dus!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.