laptop specificaties

Door weer en wind: zo vind je een goede laptoprugzak

Elke dag hopend op sneeuw, maar elke dag net zo enthousiast vloekend op de fiets. Tegenwind. Het is in Nederland soms best een opgave om op een niet-elektrische fiets naar je werk te gaan. Als je net als TechGirl Jenny een werklaptop hebt die bovendien bij één druppel water tegen de USB-port al zijn laatste adem uitblaast, dan weet je dat je op zoek moet naar een goede laptoprugzak. Eentje die je laptop en je andere spullen beschermt tegen het Hollandse herfst- en winterweer.

Zoek een goede dealer

Je kunt natuurlijk de eerste, de beste goede deal op AliExpress aanklikken, maar daarmee krijg je mogelijk niet de tas die je nodig hebt. Bij bijvoorbeeld een outdoorwinkel of een winkel die is gespecialiseerd in tassen kun je beter terecht. Een gewone tas hoeft niet aan zoveel zaken te voldoen als een laptoprugzak, dus houdt daar rekening mee in het kiezen bij welke winkel je je tas aanschaft.

Zorg dat de laptoprugzak lekker draagt

Een laptop weegt al gauw 1,5 kilo, tel daar een flesje water, een make-uptasje, een bos sleutels en een portemonnee bij op en je zit al gauw aan een paar kilo. Doe je er echter ook nog een keer wat extra kleding bij of een fles wijn, dan wil je wel dat je rugzak zowel stevig is als comfortabel. Zeker als je op reis gaat, dan is zo’n tas enorm handig. Je draagt hem dan wel veel, dus zorg dat hij lekker dikke banden heeft voor je schouders en van een beetje een stevige achterkant is voorzien. Ik had in de brugklas een tas met veel te brede schouderbanden. Ze waren misschien wel lekker dik: het droeg voor geen meter. Let dus goed op je bouw en kies je tas op basis van een tas die je al heel prettig vindt dragen.

Kies een goede grootte

Wat ik lastig vind aan online laptop-rugzakken uitzoeken, of sowieso tassen en koffers, dat is hoe groot ze zijn. Hierbij een handig geheugensteuntje: een wat kleinere tas is tussen de 10 liter en de 16 liter, een tas die je ook voor een weekendje weg kan meenemen zit meer tussen de 20 en 25 liter.

Denk om je vakjes en ritsjes

Als je iemand bent die haar tas ook als een soort portemonnee gebruikt, dan heb je waarschijnlijk wat meer vakjes nodig dan als het slechts een draagzak voor een laptop is. Bedenk goed wat je bij je hebt op dagelijkse basis en bedenk dan welke vakjes je moet hebben. Zorg ook dat je een goed beeld hebt van welke zakken afgesloten worden met ritsjes, want je zal niet de eerste zijn die haar rits-loze tas laat omvallen, waarna de inhoud over de grond rolt.

Ga voor het juiste materiaal

Tot slot valt en staat de keuze van een goede laptoprugzak met de waterdichtheid ervan. Zorg dat je materiaal kiest dat zowel lichtgewicht als waterdicht is. Cordura is een materiaal dat lekker stevig is en je laptop goed kan beschermen. Ik raad leer af: het kan vaak niet zo goed tegen regen en het is erg zwaar.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Campz.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.