Hue Sync - TechGirl

DIY – Philips Hue stappenplan voor jouw feestje!

Naast de bekende Philips Hue hebben ook Ikea en tal van bedrijven dit soort lampen op de markt gezet.  Lekker blijven zitten op je luie reet, en gewoon tegen Siri schreeuwen dat de verlichting aan moet. Nice! En ’t is niet alleen handig als sfeermaker tijdens Netflix & Chill; ook op feestjes en partijen steelt een smart lamp de show.

Ehm… en toen?

Het vraagt een investering, maar er zijn behoorlijk wat dingen die een slimme lamp kan ten opzichte van een ouderwetse lamp. In dit artikel lees je een stappenplan, hoe je met een smart lamp zelf dat kleurrijke feestje kunt bouwen. Alle Philips Hue kan je instellen zodat ze reageren op geluid van je televisie of van muziek die uit je speakers komt. Mocht je al Philips Hue kleurlampen hebben, dan kan je zo aan de slag. 

Wat heb je nodig?

Mocht je al Philips Hue lampen hebben: skip deze alinea dan even. Om met Philips Hue aan de slag te gaan, heb je minimaal een Hue Bridge nodig en een aantal Hue lampen. Zie de Bridge als het brein van je slimme verlichting: die heb je nodig om opdrachten door te geven aan de lampen. Een Hue starterspakket heb je voor zo’n 120 euro via Bol.com. Daarnaast moet je de (gratis) Hue app even installeren op je telefoon.

Als je Philips kleurlampen hebt, kan je aan de slag in de app. Eerst maak je een entertainmentruimte. Dit is nodig zodat verschillende apps en producten weten waar het feestje is. 

Ga naar Instellingen > Entertainmentruimte, en volg de stappen. Je kan dan aangeven waar welke lampen staan in verhouding met je bank. Als je op de icoontjes drukt, kun je aangeven of ze op de grond staan, naast de televisie of dat het een plafondlamp is. Nu heb je de basisopstelling van jouw set neergezet.

Optie 1 – Philips Hue – aanvullende apps 

Om dat toffe feestje te bouwen, moet je een (of meer) aanvullende app(s) installeren. Helaas zijn die niet allemaal gratis. Een app die de moeite waard is, is Hue Disco. TechGirl Nadi schreef hier eerder over in het artikel ‘Handige apps voor Philips Hue verlichting‘. Download ‘m in de Google Play Store of Apple Store.

Ook een tip is: Sync My Lights. En een app waarmee wij goede resultaten hadden, was ILightshow. Deze app verbindt direct met Spotify en daardoor werken licht en geluid mooi met elkaar samen.

Optie 2 – Op je PC of Mac 

Liever muziek spelen vanaf je computer of MacBook? Daarvoor kun je gebruikmaken van een programma van Philips zelf: het heet Sync with PC, en tja… dat is dan ook wat ‘ie doet 😉 Hiermee kan hij geluiden van je computer pakken en afspelen.  

Optie 3 – De HDMI sync box 

Mocht je een fanatieke console gamer zijn, een Blue-Ray speler of Chromecast hebben, dan kan je ook nog de Philips Hue Play HDMI Sync Box kopen. Dit kastje zet je tussen je TV en gameconsole in en je zal hetzelfde effect hebben als een Ambilight televisie. Supertof natuurlijk als je een game party geeft voor al je vrienden!

Een grote klacht was dat het apparaat geen Dolby Vision en HDR10+ aankon, maar dit hebben ze inmiddels opgelost. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.