Zeg nou zelf, kijk jij naar alle zenders op je televisie? In mijn geval is het meestal een rondje van guilty pleasures… Tijdens het tikken van dit artikel heb ik bijvoorbeeld een taartenbakwedstrijd op TLC aan staan, maar ook Net5, Veronica, Fox, 24Kitchen en RTL4 zitten in mijn zap-rondje. Dat zijn dus maar zes zenders van de meer dan 170 zenders die mijn huidige televisieaanbieder beschikbaar stelt. Zou het niet veel handiger zijn als je zelf een abonnement kon samenstellen voor de zenders die je wél gewoon kijkt?

Altijd wel iets leuks?

Nu klinkt 170 tv-zenders in de basis fantastisch: als je zoveel keuze hebt, dan is er toch altijd wel iets leuks te vinden? Ik vind dat tegenvallen: ik hou niet van sport, Duitse krimi’s of Spaanstalige soaps die ik toch niet kan verstaan. Toch betaal ik daarvoor, want het zit immers in mijn abonnement. Er zijn van die luie dagen dat ik even rondzap langs programma’s die ik verder nooit bekijk, zoals homeshopping-programma’s, herhalingen en nieuwszenders. Shoppen? Online. Nieuwszenders? Online. Herhalingen? Er worden zoveel fantastische series gemaakt, waarom zou je?

Alles speelt zich dus veel meer online af, maar waarom is de televisie hierin achtergebleven? Niets is minder waar, want het concept van interactieve televisie is populariteit aan het winnen. En dat is ook niet zo gek als je kijkt naar alle voordelen hiervan: kabelvrije interactieve televisie met alleen de zenders die ik écht graag wil. Niet alleen voor dat platte ding aan de muur, maar voor ál mijn slimme devices. Dat wordt dus televisie kijken waar en wanneer ik dat ook maar wil… net nu ik had bedacht dat tv kijken voor het slapen gaan misschien toch niet altijd zo’n goed idee was. Vergeet het maar: dat wordt nog gauw even mijn favoriete programma’s kijken voor ik ga slapen. Interactieve televisie geeft je dus de vrijheid die ‘normaal’ televisiekijken je niet kan geven.

Een modern TV abonnement

Het is jammer dat mijn huidige televisieaanbieder ook mijn internetaanbieder is en helemaal geen goede prijzen hanteert voor alleen een internetabonnement. Ik denk dat ik een TV abonnement van 2017 wil in plaats van 1997. Je kunt het bijvoorbeeld bij KNIPPR een maandje gratis proberen; even kijken of interactieve tv echt wat voor je is. Zelfs als je dus nog niet klaar bent met je huidige televisieaanbieder, dan kun je toch alvast even ruiken aan het concept. Ik zie mijn pareltje TLC al stralen in het aanbod!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door KNIPPR.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.