Sinds vorig jaar woon ik alleen. Mijn ex is verhuisd na onze break-up en heeft toen zijn televisie meegenomen. Aangezien we mijn televisie op onze slaapkamer hadden opgehangen, was mijn slaapkamer na zijn vertrek dus helemaal feng shui: zonder televisie, want de slaapkamer zou alleen moeten zijn voor slapen en die magic waar iedereen het in MTV Cribs altijd over heeft. Op zich kon ik me daar goed in vinden: het is inderdaad fijn om niet al die stoorzenders op de plek te hebben waar je moet ontspannen.

Maar, laten we eerlijk zijn: we nemen alsnog voldoende aandachtstrekkers mee naar bed. Daarmee bedoel ik niet per se spannende Tinder-dates, maar telefoons, laptops en in mijn geval game-apparaten. Helemaal prikkelvrij is het dus niet. Dus toen ik afgelopen weekend mijn slaapkamer onder handen nam (een chocoladebruine muur schilderen met gouden glitters, een sauna-houten muurtje maken en nog wat dingen waar we niet aan toe zijn gekomen) heb ik meteen een televisie gekocht en mijn vader lief aangekeken deze op te hangen.

TV-problemen

Was ik me bewust van de problemen die daaruit voort kunnen komen? Zoals dat het belangrijk is dat je aan iets rustigs denkt voor je gaat slapen in plaats van wie Frank Underwood nu weer heeft omgelegd? Natuurlijk, maar daar maken we gewoon tijd voor, toch? Een andere reden om de televisie uit de slaapkamer te houden, is dat je daardoor meer aandacht voor elkaar hebt, wat beter is voor de seks en voor gesprekken. Op zich een goede tip, maar als je single bent, dan is dat natuurlijk niet aan de orde. Het doet me wel terugdenken aan mijn ex, die graag televisie keek als ik al moest slapen: dat was soms wel iets dat het lastig maakte om in slaap te komen (zeker als het een serie met veel flikkerend beeld was). Het is dus wel handig om of dezelfde tijden aan te houden om te slapen en op te staan, of de ene maar beneden televisie te laten kijken.

Dan staat er op internet ook nog dat een televisie stof aantrekt en daarom een probleem kan zijn in de slaapkamer. Dat zie ik niet zo: drie katten maken aanzienlijk meer stof. Misschien wel handig als de tv die aantrekt als een magneet: dan hoef ik nog maar op een plek te stofzuigen! Grapje natuurlijk. Ik ben hartstikke blij met de televisie die ik heb gekocht, hij is energielabel A++, dus ik hoef me weinig zorgen te maken over het energiegebruik.

Met of zonder

Hoewel het afgelopen geen-tv-op-de-slaapkamer-half jaar best oké was, is het toch heel fijn om lekker vroeg naar bed te gaan en lui vanuit bed Netflix te kijken of op mijn PlayStation te spelen. Is het feng shui? Nee. Voel ik me er echter ontspannen door? Ja! Ik laat me sowieso niet snel beïnvloeden door horrorverhalen over blauw licht: ik slaap zelfs na drie Red Bull en een reep pure chocolade. Het enige probleem is dat ik een extra wekker moet zetten, namelijk een avondwekker die me vertelt dat ik moet gaan slapen.

Ik kijk nu al uit naar die zaterdagochtendjes met Aloy uit Horizon Zero Dawn en als straks de game Ni No Kuni 2 uitkomt, dan kom ik waarschijnlijk mijn bed gewoon een week niet uit. Ook niet zo feng shui, maar heel ontspannend, toch? Heb jij een televisie op je slaapkamer en waarom niet/wel?

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.