vrouw-in-witte-blazer-met-tabletcomputer

Deze tech houdt jouw gebit nog schoner

Er zijn steeds meer innovatieve slimme tandenborstels en handige mondverzorgingsgadgets op de markt. Met deze handige snufjes wordt het steeds makkelijker om zelf je gebit grondig schoon te maken en de gezondheid van je tanden en tandvlees te verbeteren. In dit artikel brengen we een paar van deze nieuwe functies en gadgets aan het licht.

Slimme tandenborstels

Je ziet ze steeds vaker: elektrische tandenborstels met slimme technologieën. Zo zijn er tegenwoordig ook borstels die je via Bluetooth kunt verbinden met een smartphone-app, zoals de borstels van Oral-B. Deze app geeft real-time feedback over jouw poetsprestaties. 

Ook kan je met behulp van een slimme elektrische tandenborstel leren of je te veel (of juist te weinig) druk uitoefent, en zijn er apps die je tijdens of na een poetsbeurt tips kunnen geven over hoe jij jouw poetsgewoontes kan verbeteren. Handig!

Interdentale reinigingsgadgets

Naast slimme tandenborstels zijn er ook verschillende gadgets beschikbaar die gericht zijn op het schoonmaken van de ruimte tussen je tanden. Deze ‘interdentale reiniging’ is belangrijk, omdat tandplak hier vaak moeilijk te bereiken is.

Innovatieve gadgets, zoals waterflossers en luchtflossers, bieden een handig alternatief voor ‘normaal’ flosdraad. Waterflossers gebruiken een gerichte straal water om voedselresten en bacteriën tussen de tanden weg te spoelen, terwijl luchtflossers gebruikmaken van geconcentreerde luchtstoten om de ruimtes tussen de tanden schoon te blazen.

Slimme mondverzorging analyses

Om jouw gebit en tandvlees zo gezond mogelijk te houden, zijn er nu ook slimme ‘mondzorganalysers’ op de markt. Deze apparaten kunnen de conditie van je tandvlees en mondholte evalueren en gedetailleerde feedback geven over de mondgezondheid. 

Sommige slimme mondverzorgingsanalysers kunnen zelfs de aanwezigheid van bacteriën detecteren en waarschuwen voor mogelijke tandvleesaandoeningen of infecties. Zo weet je of jouw routine, van de juiste tandpasta tot flosdraad, ook echt goed werkt voor jouw gebit.

Slimmer en schoner

Door deze innovaties wordt het steeds makkelijker om je gebit op en top schoon te houden. En alhoewel ze natuurlijk geen vervanger zijn voor een regelmatig bezoek aan de tandarts, is het fijn om in de tussentijd de nodige feedback te krijgen van slimme tandenborstels. Zo weet je precies hoe je jouw poetsroutine kan verbeteren en geniet je elke dag van een stralende glimlach. 

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.