Flossen, flossen, flossen. Wie net als TechGirl Anke V geregeld naar de tandarts gaat, krijgt dit vast net zo vaak te horen als zij. En waarschijnlijk begin jij na zo’n bezoekje altijd netjes met dagelijks flossen, wat dan weer afzakt en voor je het weet probeer je een week voor de volgende controle de ‘schade’ in te halen. Om vervolgens weer te horen te krijgen: “Je moet (nog) beter flossen!” Daarom schafte Anke een Philips Sonicare Airfloss aan. Tijd voor de test! 

Gebruik

Al een aantal weken staat de Airfloss nu netjes naast onze Sonicare tandenborstels op de wasbakrand. Het gebruik ervan is zó makkelijk (en grappig), dat ik zelden een dag oversla. Je vult het reservoir eenvoudig met water of met mondwater, drukt op de grote ronde knop en het flossen kan beginnen. Daarbij kun je kiezen uit drie standen, van 1x een korte stoot lucht met water tot aan 3x snel achterelkaar. Net wat je prettig vindt of nodig acht. Het apparaat ligt verder prettig in de hand en je hebt het elektrisch flossen rap onder de knie. Wat ook handig is, de lader is dezelfde als die van de tandenborstels. Zo hebben wij 1 zo’n lader weggewerkt in het washok om de hoek en heb je niet al die verschillende laders en draden in het zicht in je badkamer.

Flos versus Airfloss

De Airfloss gebruik ik nu zo’n kleine twee maandjes en wat overblijft na het flossen is een frisse mond en een zeer schoon gevoel. Zeker in combinatie met de elektrische tandenborstel natuurlijk. Maar is dat dan anders dan bij gewone flos en/of tandenstokers, zul je je misschien afvragen? Maar het is tot nu toe vooral het gemak van de Airfloss bij dagelijks gebruik dat de doorslag geeft. Met flosdraad loop ik altijd te ‘stoeien’ en sommig draad is net te dik en past niet goed tussen mijn tanden. De tandstokers willen nog wel een ‘splinteren’ waardoor hout tussen je tanden blijft steken en je vervolgens weer draad nodig hebt om het los te krijgen. Kortom, het gepriegel met draad en stokers kost best wel wat tijd, iets waardoor ik het steeds vaker uitstelde tot kort voor een tandartsbezoek.

Conclusie

Nu is healthtech niet echt het meest ‘sexy’ onderwerp, laat staan flossen, maar wat blijkt, dit is nou echt zo’n product waarvan je niet wist dat je het nodig had. Top dus! Ja het is een vrij duur apparaat en nee ik zou niet zeggen dat je flos en tandenstokers maar helemaal links moet laten liggen. Mijn tandarts zei ooit eens, poets het liefste twee keer per dag: 1x met een handtandenborstel en 1x elektrisch. Zo raakt je tandvlees niet gewend aan het zachtere elektrisch poetsen. En zo is het denk ik ook een beetje met handmatig flossen. Dat lijkt me nog steeds goed om te doen, al is het niet meer dagelijks. Wat de Airfloss betreft, ik zou niet meer zonder willen! Binnenkort weer naar de tandarts, zal haar mijn theorie eens voorleggen, eens zien of zij net zo enthousiast is over het resultaat als ik 🙂

De adviesprijs van Philips is zo’n €99, maar een snelle check via het web toont je aanbiedingen tussen de €60 en €80. Nieuwe opzetstukjes worden per twee verkocht voor rond de €13.

Review: Philips Sonicare Airfloss Ultra - top of flop?
Overall score8.2
Positief
  • Gemak dient de mens!
  • Batterij gaat lang mee
  • De Airfloss ligt goed in de hand
Negatief
  • Reservoir is best klein, zelfs voor 1 gebit
  • Best duur in aanschaf
8.2Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.