All aboard met een boarding pass app!

Het aftellen voor de zomer is begonnen, de vakantieperiode komt er weer aan! Ga je op reis met het vliegtuig, dan betekent dat misschien wel dat je tijdens de drukste periode vliegt. Dus flinke drukte op Schiphol en héél veel wachten. Gelukkig kun je veel tijd besparen, onder andere door ruim van tevoren op het vliegveld te zijn voor je koffers én door online in te checken. Je kunt ook een boarding pass app downloaden, zodat je alvast je boarding pass hebt. Niet meer moeilijk doen met de cartridge van de printer die bijna op is de dag voor vertrek, gewoon al je gegevens in een app. Superhandig! TechGirl Heera zet het een en ander voor je op een rij.

Welke apps zijn er?

Het zal je niet verrassen dat alle luchtvaartmaatschappijen een app hebben. Maar dat maakt het niet makkelijker om de beste boarding pass app te vinden. Ik heb daarom gekeken naar de drie grootste luchtvaartmaatschappijen van Schiphol, dat zijn achtereenvolgens KLM, easyJet en Transavia, en heb gekeken naar drie criteria. Waar moet je op letten bij een goede boarding pass app?

1. Snel in gebruik

Als gebruiker wil je niet méér informatie geven dan nodig is (privacy!). Daarnaast wil je snel je boarding pass bij de hand hebben, want als je eerst een uur bezig bent om alles in te vullen kun je net zo goed gewoon op de luchthaven inchecken.

2. Overzichtelijk en duidelijk

De app moet intuïtief zijn ingedeeld. Je wilt niet de dag voor vertrek nog helemaal stressen omdat je die boarding pass app niet onder de knie krijgt.

3. Meerdere personen tegelijk boarden

Meestal reis je niet alleen, en vooral als je met een gezin reist (en niet iedereen z’n eigen smartphone heeft om z’n boarding pass op te hebben) is deze functie extra handig.

It’s easy

Voor mij is de app van easyJet de beste. Dat komt voornamelijk door het beginscherm, deze is overzichtelijk en daardoor makkelijk in gebruik. De verschillende reisonderwerpen staan onderverdeeld in tabjes. Je kunt wel 5 instapkaarten per vlucht opslaan, een boarding pass regelen is easy! En met een swipe verschijnt je boarding pass zo op je smartphone. Geen gedoe meer met papier. Overigens geldt dat ook bij de apps van KLM en Transavia, dus als je met een van deze vliegtuigmaatschappijen vliegt is dat (bijna) net zo easy.

Je boarding pass in Wallet

Heb je een iPhone? Dan hoef je niet eens een specifieke app te downloaden: vliegtuigmaatschappijen, bioscopen en concertticketverkopers bieden namelijk vaak Wallet-tickets aan. Je checkt online in, downloadt je boarding pass en zet deze meteen in Wallet (voorheen heette dit Passbook). Zodra je op het vliegveld bent zet je iPhone op basis van locatievoorzieningen je boarding pass al in je homescreen: altijd bij de hand en direct te scannen door de vliegtuigmaatschappij. Heb je een Apple Watch? Dan kun je zelfs je boarding pass laten zien op je horloge! Over future proof travelling gesproken.

MobileMobile

Ook Android-gebruikers kunnen sinds medio 2018 gebruikmaken van een soortgelijke functie: er zijn meerdere apps op Android die Wallet-tickets kunnen openen en weergeven. Apps als PassWallet, Boarding Pass Wallet en Wallet Passes zijn gratis te downloaden in de Google Play Store.

Kortom: als echte TechGirl mag een boarding pass app niet ontbreken voor je vliegreis. Laat de zomer maar komen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.