Deze Bluetooth-ring verandert je vinger in een speaker

Het is heel makkelijk om nu in Beyonce-verwijzingen uit te barsten, maar dat gaan we niet doen. Er valt namelijk een heleboel interessants te vertellen over Bluetooth-ring Orii van Origami Labs. Heb is een apparaatje dat ervoor zorgt dat je vinger een speaker wordt of een microfoon. 

Zijn we net een beetje gewend aan die tandenborstel-achtige iPhone-oordopjes, worden oordopjes steeds kleiner en kleiner waardoor het soms net gehoorapparaatjes lijken. Hoe werkt dat in godsnaam nog goed met een microfoon? Op zich werkt het prima, als we luid bellende mensen in de trein mogen geloven, maar er is ook een alternatief voor de microfoon: de Orii. We schreven er al eerder over, maar nu kregen we ook de kans om het apparaatje te testen op de IFA in Berlijn!

Orii

Na een paar heel goede ophaalrondes op Kickstarter en Indiegogo is het nu eindelijk waarheid geworden: de Orii is op de markt. Tenminste, hij wordt nu alleen nog naar vroege backers gestuurd, maar heel binnenkort moet dat wat meer openbaar worden. Het mooie aan Orii is dat het niet geboren is uit een hebbedingenmentaliteit, maar uit het idee dat mensen met een visuele beperking erbij gebaat zouden zijn.

MobileMobile

Ze kunnen in hun vinger praten en eventueel dingen beluisteren dankzij de technologie die langs het bot gaat naar je vingertop. Yup, audiosignalen gaan via de ring door je vinger naar je vingertop waarna je deze kunt luisteren. Dit systeem zou ook werken om audio beter te kunnen afluisteren, beter nog dan de Bluetooth-oortjes die je nu wellicht draagt.

Vingertop

Het enige wat er een beetje vreemd aan is, is dat je dus je vingertop tegen je oor aan moet zetten om te kunnen horen wat er wordt gezegd. Dat lijkt enerzijds heel erg Star Trek achtig en stoer, maar het lijkt ook een beetje alsof je je oor probeert dicht te houden omdat je gesprekspartner een oorverdovende stem heeft. Aah… dat is natuurlijk nooit leuk.

Het apparaatje werkt via Bluetooth LE 4.0 en Bluetooth 3.0 met een tot anderhalf uur actief bellen per batterij, maar ook 45 uur standbytijd voor hij weer opgeladen moet worden als je hem iets minder actief gebruikt. Orii is in vier verschillende ringmaten verkrijgbaar en in vier verschillende kleuren: rood, grijs, zwart of zilver.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten