Er komen steeds meer manieren om te telefoneren. We kennen objecten waar we tegen kunnen praten, zoals spiegels. We kennen in ears of zelfs petten om mee te bellen, zonder dat je je telefoon hoeft vast te houden. Een raar beeld dat je in jezelf lijkt te praten, maar inmiddels zijn we dat wel gewend. ORII is een gadget die we nog niet gewend zijn…

Wat is het?

ORII is een ring waar je tegen kan praten. Dat klinkt misschien nog niet zo gek; denk maar aan die films waar mensen tegen hun horloges aanpraten. De manier waarop je ORII gebruikt, is echter wel bijzonder: je drukt de vinger waar de ring omheen zit tegen je oor aan. Op die manier hoor je de stem van degene aan de andere kant van de lijn. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door botgeleiding. Terugpraten kan ook via de ring, want er wordt gebruik gemaakt van noise cancelling technologie wanneer je door de microfoon in de ring praat.

Wat kan ik ermee?

Via een Bluetooth connectie met je smartphone kan het geluid van je telefoongesprek binnenkomen. Je beantwoordt een telefoontje via een knop op de ring. Behalve bellen, kan je ook een spraakgestuurde assistent maken van ORII. De ring maakt namelijk gebruik van Siri en Google Assistent op je smartphone. Op die manier kan je je telefoon dus commando’s geven zoals het zetten van een wekker, of een zoekopdracht geven. De resultaten van zo’n zoekopdracht hoor je weer in je oor.

ORII is te verkrijgen in drie verschillende kleuren en is spatwaterdicht. Daarnaast heb je verschillende LED-lichtjes in de ring: de kleur van het licht geeft aan om welk type notificatie het gaat. ORII is een Kickstarter project en is nog enkele dagen te backen.

Zou jij ORII dragen, of vind je het er wel heel raar uitzien?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.