Hoe zet ik mijn WhatsAppchats over van iPhone naar Android

De wondere wereld van WhatsApp bèta

Laatst schreven we al over de WhatsApp Web bèta versie. Deze versie maakt allerlei nieuwe functies mogelijk, maar is tegelijkertijd dus nog in een testfase. Het heet niet voor niks bèta…

MAAR! Er komen dus steeds coolere opties bij. Zo hebben ze laatst een split screen versie geïntroduceerd, die het mogelijk maakt om op je tablet, laptop of foldable tussen meerdere chats tegelijk te scrollen, zonder je huidige chat te verlaten! Super handig voor de snelle chatters onder ons. Hoe dit precies werkt? We leggen het je uit in dit artikel.

WhatsApp web-lay-out

Vroeger was het nog zo dat een chat het gehele scherm vulde. Daardoor moest je dus terug naar de chatlijst om te kunnen wisselen. Dat gaat binnenkort verleden tijd zijn! Met de split screen versie kan je tussen chats wisselen zonder terug te gaan naar de chat overzichtslijst.

In de praktijk betekent dit dat je je chats links ziet, terwijl je op de rechterkant van je scherm kunt blijven chatten. Zo kan je door meerdere chats tegelijk browsen, terwijl je je huidige conversatie niet hoeft te verlaten. Dit is vooral superhandig voor tablets, aangezien je een veel groter scherm hebt om mee te werken. 

Ook voor foldables

We hebben trouwens ook gehoord dat deze WhatsApp bèta versie toegankelijk wordt voor foldables. Aangezien er steeds meer foldables verkocht worden, gaan apps zich daar ook steeds meer in specialiseren. Het is overigens nog niet duidelijk wanneer deze bèta versie toegankelijk wordt voor een breder publiek.

Wil je ook WhatsApp beta gebruiken? Kijk bij de meest recente update van Android in de Play Store. Wanneer je deze update niet kunt vinden, komt het waarschijnlijk omdat je nog geen toegang hebt tot het bèta programma. Deze is namelijk populair en zit vaak vol.

Allerlei mogelijkheden

Heb je nog niet echt een beeld hoe je de split screen versie kunt gebruiken, dan geven we je graag wat voorbeelden..

Hoe cool is het wanneer je met een vriendin aan het appen bent over een schoolopdracht en tegelijkertijd tussen je andere chats kunt zoeken naar wat je ook alweer had afgesproken met je moeder? … Terwijl je tegelijkertijd in je overzichtslijst kijkt of je vriendje al iets geantwoord heeft.  

“The sky is the limit” met deze handige functie! En als het goed is wordt hij binnenkort al voor het grotere publiek toegankelijk. 

Handige weetjes

Ok, nog even een samenvatting van wat je moet weten over WhatsApp beta en de split screen functie:

  1. Wie kan er gebruik maken van de split view?
  • Momenteel is deze alleen geschikt voor WhatsApp Android bèta gebruikers.
  1. Hoe kunnen gebruikers de split view feature op WhatsApp gebruiken?
  • Gebruikers kunnen toegang krijgen als ze de laatste update van WhatsApp Android bèta versie installeren op hun apparaat. Als deze nog niet beschikbaar is, moet je wachten op een toekomstige update.
  1. Welke testers krijgen de nieuwe versie van WhatsApp Bèta?
  • Dit gebeurt pas vanaf bètaversie 2.23.5.9. Niet iedere tester krijgt die versie, dus het kan nog even duren totdat die er is. Op een screenshot is te zien dat de lijst met conversaties en de inhoud van de geselecteerde conversatie tegelijk te zien zijn. Dat is een veel efficiëntere manier om informatie te tonen, dan alleen de conversatielijst of alleen de inhoud van een conversatie.
  1. Hoe werkt WhatsApp op tablets? 
  • WhatsApp op tablets is geen standalone applicatie. Deze functioneert net als WhatsApp Web, maar dan in de vorm van een app in plaats van een webpagina. Registratie met een QR-code is dus nodig voordat de app werkt.
  1. Wanneer is de releasedatum voor deze functionaliteit?
  • WhatsApp heeft nog niet doorgegeven  wanneer deze functionaliteit beschikbaar is voor het grotere publiek. Maar dat zal waarschijnlijk niet heel lang duren, aangezien hij al wel op de bètaversie beschikbaar is.

Wist je trouwens dat…

Zoals je waarschijnlijk al weet heeft WhatsApp al eeuwen een web app versie. Maar, het werkte alleen wanneer je telefoon ook verbinding had met wifi/4g of 5g. Dit is natuurlijk ouderwets, want sinds kort kan je WhatsApp web dus ook op meerdere apparaten tegelijk gebruiken, ook al is je telefoon niet verbonden met het internet.  Handig als je telefoon uit is, maar je wel iemand wilt appen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.