vrouw gebruikt telefoon

Whatsapp komt met een nieuwe functie: chats vergrendelen met een wachtwoord

Het was al mogelijk om Whatsapp volledig te vergrendelen met een wachtwoord of je vingerafdruk, maar nu wordt het ook mogelijk om alleen bepaalde chats te vergrendelen. Handig als je een surpriseparty organiseert of als je een telefoon deelt met collega’s en bepaalde chats privé wilt houden. Deze nieuwe feature is binnenkort beschikbaar voor appgebruikers van Whatsapp. In dit blog praat TechGirl Laura je bij.

Whatsapp kondigt aan dat deze functie zal helpen om je meest persoonlijke gesprekken ook persoonlijk te houden. Met deze nieuwe functie wordt het mogelijk om deze gesprekken niet alleen te vergrendelen, maar ook te verbergen uit je postvak IN. Zodra je een chat namelijk vergrendelt verplaatst deze automatisch naar een ‘verborgen chats’-mapje.

Ook handig: van de chats die je hebt verborgen ontvang je ook geen meldingen. Ideaal dus als je een surprise party organiseert voor iemand die regelmatig jouw telefoonscherm ziet. Of voor je wat pikantere appjes natuurlijk.

Chats vergrendelen in Whatsapp

Chats vergrendelen in Whatsapp; hoe doe je dat? Het vergrendelen van een chat is heel makkelijk. Je klikt op de chat en kiest voor vergrendelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde vergrendelmethode die je al gebruikt op je telefoon.

Vervolgens wordt de chat verplaatst naar een verborgen mapje, dat je bij iPhone terugvindt door naar boven te scrollen. Om een chat weer te ontgrendelen gebruik je de normale inlog van je telefoon (je vingerafdruk of een pincode).

In de toekomst zal het ook mogelijk worden om aparte wachtwoorden in te stellen voor aparte gesprekken. Zo kun je nog meer bepalen welke chats voor wie toegankelijk zijn. Het lijkt er wel op dat alle gesprekken in hetzelfde mapje worden gestopt.

Alleen nog in Whatsapp bèta

De functie lijkt voorlopig nog alleen beschikbaar te zijn in de bètaversie van de Whatsapp-app. Eerder schreven we al een blog over deze versie van Whatsapp. Dit is een testversie die een groep gebruikers heeft en waarin regelmatig nieuwe features worden getest. We schreven toen over nieuwe functies speciaal voor foldables en een nieuwe lay-out voor Whatsapp web. Niet alle features worden uiteindelijk ook in de normale versie van Whatsapp verwerkt, maar het ziet ernaar uit dat dit met de functie om chats te verbergen wel gaat gebeuren.

Andere nieuwe whatsapp features die eraan komen zijn onder andere het opslaan van berichten met een vervaldatum. Het wordt hiermee mogelijk om berichten die anders zouden verdwijnen toch op te slaan. Met toestemming van de versturende partij, anders zou het ingaan tegen het idee van verdwijnende berichten.

Android Police meldt dat in de bètaversie van WearOS te zien is dat op Android smartwatches het mogelijk wordt om een native Whatsappversie te downloaden. Dit betekent dat het niet alleen mogelijk is om te reageren op binnenkomende notificaties, maar ook om te chatten in bestaande (groeps)chats. Dit kan zowel met tekst als met spraak. Op basis van de verschenen bèta wordt verwacht dat deze functie in de zomer beschikbaar komt.

Door de bètaversies van Whatsapp weten we al het een en ander over de aankomende functies. Dat de app zichzelf blijft door ontwikkelen is wel duidelijk. Wat voor functies hoop jij dat Whatsapp nog meer gaat uitrollen?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.