Mini-NES

De vijf beste games om te leren gamen

Misschien denk jij de laatste paar weken hier op TechGirl: “Waarom gaat het toch steeds over games, daar heb ik niks mee!” Dat kan natuurlijk, maar heb je het wel eens geprobeerd? Zeker als je één van deze vijf games speelt, dan zal je merken hoe makkelijk het is om te leren gamen, en vooral: om van gamen te houden.

Mario

Het komt misschien een beetje omdat menig gamer van ergens in de dertig ermee begonnen is, maar het is ook wel een heerlijk spel dat je gemakkelijk oppakt: Mario. We hebben het dan over Mario Bros., Super Mario World en de andere sidescrolling platformgames waarin Mario en zijn vrienden de hoofdrol hebben. Het is heel duidelijk wat je moet doen en hoewel dat springen van platform naar platform nog wel een uitdaging is, is dit een game die het beste in je naar boven kan halen.

LEGO-games

Is dat platformgamen niet echt iets voor jou, dan zou ik LEGO-games proberen. Ze zijn erg gericht op kinderen, maar er zitten zoveel leuke grapjes in, ze zijn vaak van zeer geliefde franchises zoals Harry Potter en The Lord of the Rings en ze zijn gemakkelijk te spelen. Je kunt bovendien omdat de wereld gedeeltelijk van LEGO is alles ook nog heerlijk kapotslaan. Wat ik ook nog een grote plus vindt aan LEGO-games is dat je ze kunt spelen met zijn tweeën, waarbij je samenwerkt in plaats van elkaar tegenwerkt. Wel zo gezellig. Als je tot slot nog één tip mag geven: kies LEGO Harry Potter (er zijn twee delen, speel ze lekker allebei), want die is zo sfeervol. En er is een mooie remaster van gemaakt.

MobileMobile

Life is Strange

Life is Strange is niet per se een game die je goed zal leren gamen, maar het is er wel eentje die je kan laten zien hoe persoonlijk en aangrijpend games kunnen zijn. Life is Strange, vooral het eerste deel, is tof omdat het gaat om vriendschap tussen vrouwen. Het is qua gameplay niet heel uitdagend, want je moet vooral keuzes maken die enorme invloed hebben op het verhaal. Toch zitten er echt wel wat zoektochtjes in, waardoor je alleen maar meer verliefd wordt op deze bijzondere game.

Mario Kart

Ja hoor, ik gooi Mario gewoon nog een keertje in dit artikel. Ditmaal echter niet het type game waar je deze Italiaans-Amerikaanse loodgieter van kent. Mario Kart is de racegame van Mario, waarin je in karts racet met en tegen hem en zijn vrienden. Het is -afhankelijk op welke Nintendo-console je speelt- ook nog heel natuurlijk om te sturen, want met de remotes van Wii wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van de gyroscoop, waardoor het net werkt als een stuur. Maar ook als je gewoon links en rechts moet drukken op een knopje dan is het een geweldige game-ervaring. Je kunt het spel makkelijk oppakken en aldoende leren wat als die power-ups betekenen die je onderweg kunt meegrijpen.

Candy Crush

Ben je erg onzeker over je gamekunsten, dan is er één game die het je heel makkelijk maakt. Candy Crush is een titel die heel simpel in elkaar zit en gewoon op je telefoon kan worden gespeeld. Het kost je niets, dus je kunt het meteen even vijf minuten proberen. Je krijgt een heel blokkenspel te zien van allemaal snoepjes en je kunt ze door te swipen sorteren en daarmee punten verdienen. Dat klinkt nu een beetje duf, maar je moet het gewoon spelen. Want dat is uiteindelijk hoe het werkt in alle games: je weet het pas als je zelf de controle hebt genomen over je personage.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.