Stel zet de tv aan met de afstandsbediening

De top 3 televisies om de oudejaarsconferences op te kijken

Dit jaar kun je weer veel mooie oudejaarsconferenties verwachten. Youp van ‘t Hek deelt zijn visie op 2020, Dolf Jansen doet een livestream over het jaar, Guido Weijers gaat los over het jaar op RTL en Javier Guzman blikt in zijn show Raspopulist terug op een bewogen jaar. Een bizar jaar als 2020 vraagt er bijna om grappen te maken, toch? Nog even lachen om een jaar waarin er eigenlijk vooral veel was om om te huilen. Wat is nou de beste televisie van het moment, waarop jij met je vrienden/huisgenoten/familie mooi die oudejaarsconferences kunt kijken? Dit is de TechGirl top 3 televisies.

LG C9

Het is één van de meest populaire, mooiste televisies van het moment. Dat komt omdat hij niet achterlijk groot of gigantisch duur is, maar wel de perfecte OLED-ervaring biedt voor in je woonkamer. LG’s C9 (maar bijvoorbeeld ook de LG CX) is er in 65 inch dus wel erg groot, maar ook in 55 inch dus iets geschikter voor kleinere woonkamers. Het scherm is erg dun, maar heeft wel een vrij flink voetstuk om rekening mee te houden als je hem wil neerzetten. Goed, het scherm dan: een geweldige beeldkwaliteit waarmee je 4K Ultra HD-beelden kunt bekijken in perfect zwart. De televisies zijn tussen de 1500 en 2500 euro.

Philips The One 

Het afgelopen jaar zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan. Hoewel hij weinig spullen had die hij wegverhuisde, nam hij wel zijn Philips OLED-televisie mee. Een prachtig ding, met een flink prijskaartje van 1500 euro. Een bedrag dat ik op dat moment niet had. Kortom, ik moest op zoek naar een andere televisie en ik ben daar zo blij mee, dat ik zelfs een vriend van me heb overgehaald om zijn televisie van een maand oud ervoor in te ruilen. Ik heb het over de Philips The One van 58 inch. Deze televisie is er trouwens in veel formaten, dus groter of kleiner kan ook. Het is geen OLED, maar wel een Ultra HK 4K-LED televisie.

De Philips The One bevat High Dynamic Range en maakt gebruik van het Android-besturingssysteem voor televisies, wat erg handig is omdat je dan meteen kunt casten. Wat ik echter het allerfijnst vind aan het toestel, dat is de ambilight. Het ziet er zo mooi uit, niet alleen gasten zijn ervan onder de indruk, ik vind het zelf ook elke keer weer prachtig. De prijs ook: deze televisie kost nieuw tussen de 650 en 800 euro.

Samsung 8K Qled Q800T

Als geld geen rol speelt, dan hebben we nog wel een bakbeest van een televisie waarmee je je gasten op oudejaarsavond compleet wegblaast. En jezelf, de rest van 2021. Deze 75-inch blikvanger (1.90 meter!) biedt zulk scherp beeld, dat je bovendien vanuit elke hoek van de kamer kunt bekijken. Dankzij full array local dimming is je televisie ook echt zwart en springen de kleuren eruit. Het menu van Q800T is ouderwets en blokkerig, maar daarentegen werkt het wel razendsnel. De audio is dankzij kunstmatige intelligentie nog beter: als een auto van links naar rechts door het beeld rijdt, dan klinkt dat ook zo. Het nadeel van het apparaat, dat is wel de prijs: die ligt rond de 4.000 euro.

Op welke televisie (of ander scherm) je de oudejaarsconferences ook kijkt, we wensen je een heel goede jaarwisseling en een techrijk 2021!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.