Review: Samsung 8K QLED Q800T – je kunt er niet omheen (deel 1)

TechGirl Jenny woont niet in een villa, maar zo voelde ze zich wel even toen de Samsung 8K QLED Q800T-televisie werd gebracht. Wat een gigantisch apparaat. Met 75 inch is het een enorme blikvanger, of je nu echt in die giga-villa woont of in een smalle jaren ‘30-woning. Het is echt een televisie waar je tenminste tien jaar enorm van kan genieten. Waarom, dat vertelt ze je in onze review van de Samsung 8K QLED Q800T.

Als we televisies reviewen, dan worden deze thuisbezorgd en na twee weken weer opgehaald. Meestal krijgen we ook wat hulp met installeren, want dan weet Samsung dat de televisie werkt zoals hij hoort te werken, en dan hoeven wij niet mensen erbij te halen om de televisie te installeren. Want ja: een televisie installeren, dat moet – ook volgens het instructieboekje – met zijn tweeën. Helaas had het leveringsbedrijf die memo niet gehad, waardoor ik een paar dagen niet alleen een gigantische doos van ongeveer, 1,5 bij 2 meter in mijn woonkamer had staan, maar ook nog eens een televisie in die doos die ik zo graag wilde installeren.

75 inch is GROOT

Maar ja,als je alleen bent, dan kan dat niet met zo’n bakbeest. Vergis je niet: de Samsung 8K QLED Q800T is 75 inch, wat ongeveer 1,90 meter is (hij is er trouwens ook kleiner). Ik ben een vrij lange vrouw: 1,80 meter, maar je kunt je voorstellen dat het niet echt te doen is om dan in je eentje een televisie op te tillen op een standaard én deze ook nog vast te schroeven. Gelukkig woont mijn beste vriendin niet te ver bij me vandaan, dus in ruil voor een avondje film kijken op dit geweldige apparaat, heeft ze geholpen. Haar eerste reactie? “Jeetje, wat een enorm ding, ik hoop niet dat je er te snel aan went!”

Natuurlijk heb ik gehoord wat ze zei, maar luisteren is een tweede. Althans: wennen aan de grootte van de televisie, dat doe je snel. Ook al stond het toestel, mede dankzij zijn vrij hoge standaard, zelfs voor gedeelten van mijn wereldkaart. Toen ik eenmaal mijn eigen televisie weer neerzette was dat toch een beetje zielig. Mijn ogen moesten flink wennen aan het kleinere schermpje om op te turen, terwijl ik zelf een schermgrootte van 58 inch rock.

De beeldkwaliteit van de Samsung 8K QLED Q800T

Er zijn ook aspecten aan de Samsung 8K QLED Q800T waar je niet zo makkelijk aan went: de geweldige beeldkwaliteit. Of ik nou zat te gamen of een moderne serie keek, de scherpte van het beeld is fantastisch, wat betekent dat ik dat ook vaak genoeg dacht (of hardop zei).

MobileMobile

Voorafgaand aan het reviewen van deze televisie had ik een gesprek met Tonnie van Schijndel, Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux) en die vertelde meer over de technologieën die Samsung gebruikt om dat indrukwekkende beeld mogelijk te maken. Goed om te weten: dat beeld is ook van elke hoek van de kamer goed te bekijken, dus je hoeft er niet per se recht tegenover te zitten om toch volop mee te genieten.

Ik vroeg hem ook naar 8K, want hoewel het geweldig is dat een televisie dat kan, is er natuurlijk nog niet zoveel content beschikbaar om in 8K te kijken. Hij gaf als voorbeeld dat er smartphones zijn die video’s kunnen schieten in 8K, maar dat de televisie ook de iets minder goede beeldkwaliteit van Netflix iets mooier kan maken met behulp van kunstmatige intelligentie. Bij de televisie zat een 8K-demobeeld van Samsung en daarvan zie je hieronder een foto: het is inderdaad wel ultrarealistisch:

Nieuwsgierig naar de minpunten, pluspunten en natuurlijk het eindoordeel van de Samsung 8K QLED Q800T? Die lees je hier.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.