Achter de VR-deur virtual reality-training tegen ouderenmishandeling

De leukste (nieuwe) VR games voor de Oculus Quest 2

De Oculus Quest 2 is iets langer dan een jaar op de markt en valt bij veel gebruikers enorm in de smaak! Het gemak van een VR gaming headset zónder het gebruik van een gaming pc, bevalt zelfs zo goed dat het op dit moment de populairste VR headset is op de markt. Inmiddels zijn er al vele VR games voor de Oculus Quest 2 gereleased, maar welke zijn het nu waard om aan te schaffen én welke VR games komen nog?

Afvallen met deze Fitness & Sport games

Eerder schreef TechGirl Ilse al een review over de Oculus Quest 2, waarbij zij meteen een aantal sport games uittestte. Na een lange tijd de games te hebben gespeeld, vindt zij dit de leukste games tot nu toe: The Climb 2, Beat Saber en Sports Scramble.

  • The Climb 2: waan je een echte bergbeklimmer, tijdens meerdere beklimmingen op hoge hoogte. Tijdens dit spel krijg je gegarandeerd een adrenalinekick, want als je valt in het spel kan het ook daadwerkelijk zo aanvoelen.
  • Sports Scramble: meer geschikt voor mensen die deze adrenalinekick niet nodig hebben. Dit spel doet me denken aan vroeger, toen de WII nog heel populair was. In Sports Scramble kan je tennissen, bowlen en baseballen. Het leuke van deze game is dat je het ook tegen anderen kunt opnemen in de multiplayer functie.
  • Beat Saber: Hou je van games op muziek? Dan is Beat Saber écht iets voor jou! Je slaat op muziek blokken doormidden met behulp van lichtzwaarden en je moet ondertussen voorwerpen en muren ontwijken. Een echte work-out is gegarandeerd als je dit op een hoger niveau speelt!

Op avontuur met deze Avontuur & Puzzel games

Hou je meer van avontuurlijke spellen en puzzels? Dan raden wij de volgende games aan:

  • A Township Tale: RPG game speciaal gemaakt voor VR, waarin je samen met vrienden de wereld ontdekt.
  • I Expect you to die 2: waan je als een echte superspion in deze game, met explosieven en gadgets, tijdens 6 verschillende missies.
  • Green Hell (2022): gebaseerd op het PC spel Green Hell. Het is een survival game waarin je in de Amazone alleen gelaten bent zonder voedsel of apparatuur. Om te overleven moet je zelf je voedsel zoeken, wapens maken en een onderkomen regelen.

Je frustratie kwijtraken met deze Actie games

  • Pistol whip: First Person Shooter game waarbij je in VR op allerlei figuren moet schieten. Net zoals bij Beat Saber wordt ook bij dit spel veel gebruik gemaakt van muziek en ritme.
  • Population One: een VR Battle Royale game wat je kunt vergelijken met Fortnite, maar dan zonder het bouwen. Het leuke van dit spel is dat je het samen met je eigen squad (team) kunt spelen en ook met ze kunt communiceren via je microfoon.
  • Onward: multiplayer First Person Shooter game waarin je onderdeel bent van een militaire eenheid.
  • Grand Theft Auto: San Andreas (releasedatum nog niet bekend): First-person versie van Grand Theft Auto: San Andreas.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.