Asus screenpad

De do’s and dont’s in het gebruiken van een ScreenPad™

Waarom één scherm, als je er ook twee kunt hebben? We bedoelen niet laptops die aan beide kanten een scherm hebben, zoals die van Wie is de Mol. We hebben het over een ScreenPad™: een scherm ín het touchpad. Hiermee kun je je laptopleven een stuk makkelijker maken. Een aantal laptops van ASUS hebben er een, en wij doken er voor de gelegenheid even in. Dit zijn de do’s en de don’ts bij het gebruik van zo’n ScreenPad.

Don’t: onder de indruk zijn maar er niets mee doen

Als je je Zenbook net hebt, dan ben je waarschijnlijk eerst vooral onder de indruk van de technologie. Het is immers vrij revolutionair dat de doorgaans juist zo subtiel mogelijk weggewerkte touchpad ineens enorm aanwezig is met al zijn kleurenpracht. Er zijn zelfs luxe Zenbooks die een grote ScreenPad™ hebben (ScreenPad™ Plus) die zo’n beetje de helft van het onderste deel van de laptop beslaan en levendige kleuren tonen die geheel aansluiten bij het grote 4K scherm van de laptop. Dat is allemaal erg indrukwekkend, maar doe er wel iets mee! Als je de ScreenPad™ meteen gebruikt zoals je je touchpad zou gebruiken, dan verliest hij zijn enorme meerwaarde. Leer jezelf dus meteen een nieuwe manier van werken aan, want dat zal je op de lange termijn enorm veel tijd kunnen besparen. 

Do: je creativiteit de vrije loop laten

In het kader van ‘ga er meteen lekker mee aan de slag’ raden we je ook aan om creatief te zijn. Die ScreenPad™ zal niet voor elke creatieve professional hét antwoord zijn op de aparte tekentablet, maar hij ondersteunt een heleboel creatieve processen. Misschien blijk je wel een heel nieuwe manier van werken uit te vinden door gewoon eens te kijken hoe andere creatievelingen zo’n ScreenPad™ gebruiken. Je kunt hier onder andere YouTube-video’s van bekijken, of dit lekker eigenwijs zelf uitzoeken.

Don’t: de helderheid van het schermpje niet veranderen

Wel doen dus, lekker spelen met de helderheid van je ScreenPad™. Zeker in de avond als het wat donkerder is in huis of op kantoor, want dan heb je waarschijnlijk aanzienlijk minder fel licht nodig. Extra tip: doe je ogen een plezier en probeer ook eens de scherpte van het nieuwe extra scherm aan te passen. Je vindt de instellingen in de Asus ScreenXpert. 

Don’t: je oplaadkabel niet meenemen

De ScreenPad™ is geweldig, maar heeft wel een nadeel: het is een extra scherm en dat betekent dat die ook energie nodig heeft. Meer dan een gewone touchpad. Het is echt niet zo dat je na een uur al je laptop moet opladen, maar het kan geen kwaad om je oplaadkabel mee te nemen. Dankzij quickcharge heb je je laptop in drie kwartier alweer over de helft vol. Ook hier is echter de tip om zodra het kan je grote scherm én je ScreenPad™ wat minder fel te zetten, want dat scheelt enorm in batterijduur.

Do: Spotify in je ScreenPad™

Het fijne aan de ScreenPad™ is niet alleen dat hij veel kan als je hem aanraakt, hij kan ook veel weergeven. Het is immers een scherm. Dat betekent dat je bijvoorbeeld Spotify er open op kunt hebben. Zo zie je tijdens het werken op het grote scherm door even naar beneden te kijken meteen welk nummer er speelt. En is dat een lied dat je geen seconde langer wilt luisteren, dan hoef je alleen je vinger even op de virtuele skip-knop te leggen. Zo kun je je goed concentreren op je werk, of op een game die je niet elke keer hoeft te verlaten om simpelweg Spotify te bekijken.

Don’t: gebruik de screenpad voor één ding

Sommige ScreenPads™ kunnen wel drie apps naast elkaar tonen, dus je kunt naast Spotify bijvoorbeeld ook gebruikmaken van Skype. Zo mis je geen telefoontjes en kun je toch door waarmee je op het grote scherm bezig was. 

Do: zoek op welke apps er geweldig werken op de screenpad

ASUS heeft een aantal eigen apps gemaakt die ideaal werken op de ScreenPad™, maar er is meer. Zoek dus online naar andere bedrijven die software hebben gemaakt die ScreenPad™-compatible is. Er is bijvoorbeeld een handige Office toolbar waarbij je heel snel PowerPoint opent, dat sowieso al veel fijner is om te gebruiken via die ScreenPad™, omdat je in deze compacte versie net wat makkelijker kunt vinden wat je nodig hebt. ScreenPad™ is natuurlijk nog erg nieuw en hoewel ASUS zelf ook een heleboel geweldige apps heeft, komt er uiteindelijk waarschijnlijk steeds meer tofs naar deze next-level touchpad.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.