NFT

De beste NFT gadgets

Heb jij al een NFT? Of misschien wel meerdere? Zo ja, wat doe jij ermee? TechGirl zet de nieuwste NFT en crypto gadgets op een rij om je eigendom te beheren, beveiligen en showen!

Even kort nog, wat was een NFT ook alweer? NFT betekent Non Fungible token, vrij vertaald ook wel een niet vervangbare token genoemd. Een NFT is als het ware de registratie of eigendomsakte van een digitaal object, geregistreerd in een blockchain. Omdat een NFT is uniek, en hoort heel specifiek bij één object.

Bewaar je NFT in een offline wallet…

Met de Ledger Nano X kun je jouw NFT’s én cryptomunten veilig bewaren. Je verbindt ‘m met bluetooth aan je telefoon, tablet of laptop, typt je pincode in, klik op bevestigen en je transactie is klaar. Deze wallet is klein, heeft een ingebouwde accu en kan je makkelijk vastmaken aan je tas of sleutelbos. Vind je het spannend om je NFT’s fysiek op te slaan? Als je deze wallet kwijtraakt kun je met een wachtwoord je inhoud online herstellen. Onder andere te koop bij Coolblue voor €149,-

….of online

Wil jij altijd bij je coins en NFT’s kunnen, dan is een online wallet een idee. Zeker als je iemand bent die wel eens iets kwijt raakt geen overbodige luxe. Er zijn veel verschillende online wallets, en afhankelijk van wat je op wil slaan kies je er eentje die bij je past. Voor NFT’s MetaMask misschien iets voor jou. Metamask is een van de meest populaire cryptocurrency wallets. Met een simpele browserextensie heb je eenvoudige toegang tot web3-sites zoals NFT-marktplaatsen. Sinds 2020 is er een ook app met een ingebouwde browser voor onder andere NFT-marktplaatsen.

Leuker nog: toon je kunstwerk aan de muur

Maar het allerleukste is nog wel je eigen kunstwerk te kunnen bewonderen. Een NFT kun je meestal niet zomaar afdrukken. Bijvoorbeeld omdat de kunstenaar hier niet altijd toestemming voor geeft, omdat je immers een kopie maakt. Maar soms is een NFT ook geen “platte” afbeelding, maar een object of video en kun je het niet eens printen. Maar hoe toon je dan wel je NFT? Bijvoorbeeld met de Netgear Meural Canvas II, een digitale kunstframe. Door te connecten met je MetaMask wallet en te uploaden via de Meural app kun je je NFT-kunstwerken weergeven. Dankzij Async Art worden deze ook automatisch bijgewerkt als ze digitaal worden aangepast. Het matte scherm weerspiegelt niet en geeft alles een realistische uitstraling, alsof je een écht kunstwerk aan de muur hebt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.