Coronaproof kerst vieren met de fam dankzij deze tips

Man, man, man… de coronamaatregelen zijn nog verder aangescherpt. Niet onverwacht natuurlijk, maar wel ontzettend zuur. Ga niet bij de pakken neerzitten – over een paar maanden wordt alles beter. Kijk vooral naar wat wél kan, ook als alles straks weer voorbij is. Voor nu is het roeien met de riemen die je hebt. En Kerstmis sla je natúúrlijk niet over. Met deze tips kun je coronaproof kerst vieren met de fam!

Zet toch die videobel verbinding op

We weten het: eigenlijk ben je het videobellen meer dan zat. Maar… alleen is ook maar zo alleen. Ook al doe je het geluid uit, de aanblik van je geliefden doet al iets. Het gevoel dat je aan elkaar denkt. Dat je elkaar ziet. En als je wilt, kun je dan zelfs een gesprek aanknopen. Bij videobellen raden we normaal gesproken aan om ‘slim te muten’, maar nu niet. Bel je met één of meer singles, dan voelt dat toch wel eenzaam. Liever geroezemoes, dan buitengesloten worden.

Wat te doen?

Je hoeft echt niet de hele tijd vol te kletsen samen. Ieder kan zijn eigen ding doen, maar zorg dat je wat gezamenlijke momenten afspreekt. Dan kun je tegelijkertijd:

  • een fles bubbels openknallen
  • cadeautjes openen (wel vooraf toesturen of coronaproof rondbrengen)
  • dezelfde kerstfilm starten
  • een familiequiz doen (via Mentimeter of Kahoot)
  • en voor collega’s/familie/vrienden die Kahoot of mentimeter zat zijn, is een ‘borrel’ in getmibo.com of gather.town ook leuk.

GAT in de markt

TechGirl voorspelt: GATten is dé hype van dit jaar. GAT (oftewel: Gourmetting Apart Together) is zowel gehaat als geliefd door de gebruikers ervan. Door de Zoom-verbinding op een tablet of smartphone zie je direct wat jouw vader op het gourmetstel legt. En ook zie je dat je tante het pannenkoekbeslag weer over de hele tafel heen knoeit. Met een lach en een traan, dat is GAT.

MobileMobile

Maar even alle gekheid op een stokje… Woon je allemaal in dezelfde streek? Koop dan lokaal en kies allemaal dezelfde box van hetzelfde restaurant. Zo kun je toch nog een soort van samen uit eten. En achteraf kun je nog eens bespreken wat je nou eigenlijk écht van de kwaliteit vond.

De fam vermaken

Van een film kijken tot culinaire activiteiten: net zoals ‘vanouds’, maar wil je je familie toch meer uitdagen, dan raden wij zeker aan deze artikelen te lezen. Laatstgenoemde is zelf hét best gelezen artikel allertijden op onze site!

PS. Met je loverrr coronaproof kerst vieren

Kerst is over het algemeen toch een romantische tijd. Voor wie nu niet kan samenzijn met zijn/haar lover, hebben we ook een aantal artikelen geschreven. Je checkt ze hier:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.