date

Cool! Tinder gaat iets doen met video

Tinder is alweer zes jaar oud en hoewel er wel kleine veranderingen zijn doorgevoerd, is het meeste ervan toch echt al die tijd hetzelfde. Vind je iemand leuk, dan swipe je naar rechts en anders gaat hij of zij links het verdomhoekje in. Tot nu toe was alles veilig met foto’s en een klein beetje tekst. En in de chat een gifje of hartje hier en daar. Daar gaat nu verandering in komen, want Tinder gaat iets doen met video.

Het is gelukkig niet zo dat de app het ineens mogelijk gaat maken dat je die video waarin je dronken met je kat op schoot je hele levensverhaal vertelt kunt uploaden op je profiel. Phieuw… Nee, wat het wel doet, is een Boomerang-achtige optie bieden zoals je wellicht kent uit Instagram. Een Boomerang is een kort filmpje van een paar seconden, dat steeds in een loop gaat. Het heet dan ook Tinder Loops.

Met Tinder Loops kun je een video op je profiel zetten met zo’n loop van 2 seconden. Een slim foefje, want het is toch net even anders dan een stilstaande foto. Je kunt jezelf echt even tot leven laten komen voor al die fijne mannen en vrouwen die verveeld aan het swipen zijn. Net even iets grappigs om ze te laten lachen, of ze simpelweg zwaar onder de indruk laten zijn van jouw talent om een flesje mascara op je neus te laten balanceren.

Het erge is dat het niet bij slechts een video blijft: je kunt wel zes video’s toevoegen als je dat wil. Bovendien overweegt Tinder dat raamwerk van zes video’s/foto’s te veranderen naar negen stuks. Dat betekent dat je veel meer over jezelf kunt vertellen in beeld. Lekker meerappend met Kendrick, een knipoog van je kat en een Boomerang van die ene keer dat je op de Chinese muur liep… en je profiel ziet er aanzienlijk persoonlijker uit. Goed idee, Tinder!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.