Bold Smart Cylinder: jouw smartphone is de sleutel!

Via onze Instagram vroegen wij jou: Zou jij een smart lock op jouw voordeur plaatsen? Hierop antwoordde 76% nee! Wij testten de Bold Smart Cylinder SX-33 + Connect, en wie weet verandert onze review jouw mening!

Klein en veilig

Toen wij het pakket binnenkregen was er een gevoel van opluchting: dit is geen megagroot slot! In de doos vind je het smart cylinder slot en het connect kastje. Ook wordt het slot geleverd met al het montage- en bevestigingsmateriaal.

Het connect kastje zorgt ervoor dat je het slot op afstand kunt besturen, je de instellingen kunt veranderen en real time data ontvangt over het gebruik van het slot. Goed om te weten is dat het slot ook zonder de connect werkt.

Heb jij een oplegslot? Dan past dit smartlock jammer genoeg niet. Wel past het smartlock op een driepuntslot of euro-cylinder. Het slot heeft het SKG keurmerk van 3 sterren. Dit is het hoogst haalbare keurmerk. Het houdt in dat het minimaal 5 minuten inbraak werend is bij het gebruik van extra goed gereedschap.

Vliegensvlugge installatie

Het slot was gemakkelijk op de deur te zetten. Het valt bijna niet op dat er een ander slot op de deur zit. Na de installatie download je de app en volg je de korte instructies op. De app wil weten in welk land je bent en wat je telefoonnummer is, waarna je een verificatie-code ontvangt. Vervolgens vraagt de app om je e-mailadres en kan je een wachtwoord invullen. Easy! Hierna kan je meteen aan de slag met het slot.

De batterij gaat trouwens 2 jaar mee. In de app kan je constant de status van de batterij zien. Zo kom je niet plotseling voor een dichte deur te staan.

Op meerdere manieren toegang

Het Bold smart lock kan je op drie manieren openen:

  1. Via je smartphone. Open de app om zo het slot te openen.
  2. Auto activation. Als deze functie aanstaat maakt jouw smartphone, als je in de buurt bent van het slot, automatisch verbinding met het smartlock. Als je komt aanlopen kan je de deur gewoon opendoen. Heel tof! Wel deel je constant je locatie, waardoor de batterij op je telefoon minder lang meegaat.
  3. Back-up pin. In de app maak je een pincode van 5 cijfers aan. Om de pincode in te voeren, draai je aan het slot. Begint jouw pincode bijvoorbeeld met 2-1-, dan pak je het slot vast en draai je eerst tweemaal naar rechts, en vervolgens één keer naar links. Het maakt niet uit welke kant je eerst opdraait of hoe ver je precies draait. Goed om te weten: bij gebruik van de back up pin daalt het SKG keurmerk van 3 naar 2 sterren.

Toegang delen met anderen

Wil jij iemand toegang geven tot het slot? Dan doe je dat gemakkelijk via de app. Je kunt precies aangeven wanneer iemand toegang tot het slot heeft. Zo kun je bijvoorbeeld alleen op donderdagochtend een bepaald persoon toegang geven tot jouw huis.

De persoon die toegang krijgt moet wel eerst de app downloaden. Wil deze persoon dit niet? Geen probleem! Dan kan er gebruik gemaakt worden van de back-up pin. Fijn dat er meerdere opties zijn om andere toegang te geven. Ook kun je de toegang die iemand heeft gewoon uitzetten. Ben je iemand zat? Dan laat je diegene gewoon voor een dichte deur staan.

De log-functie vertelt je wie er wanneer naar binnen is geweest. Schat, hoe laat was jij thuis?

Conclusie

Heb jij een ruimte die je met meerdere mensen moet delen? Verhuur jij bijvoorbeeld een kamer op Airbnb? Dan is dit slot een uitkomst. Ook als je jouw huis smart wilt maken is de Bold Smart Cylinder een toffe gadget. Bold zegt in de toekomst integraties aan te bieden met andere smart home systems.

Eén van onze zorgen was, hoe open je het slot als je telefoon leeg is? Simpel: dan gebruik je de pincode!

Het installeren verloopt hartstikke smooth en het verlenen van toegang aan anderen werkt meteen perfect. De auto activation is de functie met het hoogste WTF-gehalte: aan komen lopen en meteen de deur openen. 

Meer interesse in smartlock-reviews? Bekijk dan TechGirl Ankes Yale Linus-review!

Voordelen
Snelle en simpele installatie
Toegang met smartphone en pincode
(beperkt) Toegang verlenen aan anderen
Auto activation
Logboek in de app
Nadelen
Vergeleken met een ‘ gewoon’ cilinderslot vrij prijzig (bold smartlock €199,-)
Op dit moment nog niet mogelijk om te integreren met smart home systems
Pincode invoeren kan lang duren
9
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.