Boekenwurm stapt over naar e-books dankzij Kobo Forma

Wanneer je net zo’n boekenverzamelaar bent als onze TechGirl Sam is het lastig om een overstap te maken naar een e-reader. Kan de Kobo Forma deze boekenwurm nog van gedachten doen veranderen? 

Boeken sjouwen van huis naar huis

Al in mijn studentenkamer stond er steevast een flinke boekenkast gevuld met veel boeken. Ik verzamel namelijk graag boeken en dan het liefst hardcover boeken. Die hebben net dat beetje extra charme. In al die jaren is mijn boekenverzameling alleen maar groter geworden. Ik kan je vertellen: vrienden ontwijken tijdens een verhuizing op een gegeven moment steevast de doos waar ‘boeken’ op staat. Nu kun je ze om de tuin leiden door er iets anders op te schrijven, maar nog makkelijker is het om die verzameling boeken wat lichter te maken.

Geen papier meer om aan te ruiken

Toegegeven, wat ik nu ga zeggen klinkt vreemd: ik vind boeken heerlijk ruiken. Daarnaast voelt het papier fijn in mijn handen en krijg ik een rustig gevoel van het ritselen van de bladzijdes. Ik ben lang tegen e-readers geweest, want een elektronisch apparaat kan toch niet op tegen een echt boek. Maar toch is het in de loop der jaren gaan kriebelen nadat ik andere boekenwurmen overstag zag gaan.

Daarom was ik blij dat ik de Kobo Forma met Kobo Plus abonnement mocht reviewen. Een e-reader is toch wel even een flinke uitgave, zeker wanneer je normaal gewoon één boek per keer koopt.

Lichtgewichte krachtpatser

Ik dacht altijd dat een tablet niet fijn in de hand zou liggen. Een tablet is vaak best zwaar, glad en heeft een glanzend scherm. Voor iemand die wel eens een flinke smartphone in bed op haar hoofd laat vallen, zag ik het toch niet zo zitten. Dat de Kobo Forma zo licht is en zacht aanvoelt, is dan ook echt een positieve verrassing!

Met 8GB geheugen is er ruimte voor duizenden e-books die snel te laden zijn. Daarnaast wordt de e-reader niet trager wanneer je er veel boeken op plaatst. Met de accu zit het ook wel goed: dankzij de 1200 mAh-batterij heb je uren leesplezier.

Nachtbraker in combinatie met boekenwurm

Lezen is een fijne bezigheid om slaperig te worden, zodat je snel in slaapt valt. Zo’n nachtlamp helpt daar niet bij. De Kobo Forma heeft een fijne lichtmodus die je handmatig kan aanpassen naar je gewenste lichtsterkte. Hierdoor kun je rustig in bed nog even lezen zonder dat je iemand naast je stoort. Omdat de Kobo Forma een fijne curve heeft met daarbij bladerknoppen is deze ook fijn in bed vast te houden. Het scherm kan zowel horizontaal of verticaal weergegeven worden. Zo vind je vast een houding die voor jou het beste leest in bed of gewoon in een lekkere luie stoel. Je kan je e-reader ook gerust meenemen naar het zwembad deze zomer, want hij is waterdicht.

MobileMobile

De Kobo Forma begint het echt te winnen van de charme van een echt boek en ik moet toegeven dat ik toch best fan ben geworden van deze e-reader.

Kobo Plus om de zomer door te komen

Helaas zitten niet al mijn boekenseries in het Kobo Plus abonnement. Maar Kobo Plus weet precies, na opgave van je favoriete boeken, een selectie boeken aan te bieden die je vast en zeker leuk gaat vinden. Ik heb best veel verschillende genres die ik leuk vind en het is dan ook geweldig om te zien dat er zoveel keuze is. Om gezonder te gaan eten vond ik een leuk vegetarisch receptenboek. Met verbazing lees ik het verhaal over de vrouw die de techwereld bedonderde. Ik heb heerlijk zitten griezelen met een manga gevuld met enge verhalen…

Je kunt makkelijk en snel een boek of auteur vinden via de Kobo Shop. Uiteraard kun je ook gewoon in je favoriete genre gaan browsen tot je vindt wat je leuk vind. Heb je een boek gevonden dat bij je past, geeft Kobo meteen de vervolgen of gerelateerde boeken weer die je dan op je verlanglijstje kan zetten.

Prijzige hobby

De Kobo Forma is wel één van de duurdere e-readers die op de huidige markt verschenen is. Ik heb mij dan ook vaak tijdens de review periode afgevraagd of ik zelf zoveel geld neer zou leggen voor deze e-reader. Wanneer het je eerste e-reader wordt, zal de stap wellicht net iets te groot zijn om over te stappen. Maar wanneer je al een e-reader gewend bent, is dit denk ik een hele fijne upgrade.

Toch denk ik dat dit ook voor eerste e-reader gebruikers een aangename eerste e-reader zal zijn. Gewoon omdat het gebruiksgemak best groot is. Je kunt de pagina met knoppen omslaan maar ook gewoon door te bladeren over het scherm. Je kunt zelfs heel schattig een virtueel ezelsoortje op de pagina vouwen. Daarnaast kun je de boeken in origineel lettertype en grootte lezen, maar deze ook aanpassen in een zodat dit fijn voor jou leest. Met de e-reader kun je ook even wat notities maken of stukjes tekst opzoeken. Wanneer je net als ik al honderden boeken hebt, is het wel even een duur grapje om deze ook digitaal aan te schaffen. Deze zijn dan wel vrij snel via WiFi te downloaden op je Kobo Forma, dat dan weer wel.

Conclusie

De Kobo Forma is een ontzettend fijne en praktische e-reader waar je echt wel je fysieke boeken voor kan inruilen. Hij voelt fijn in je handen aan en dankzij het verlichte scherm dat je kan aanpassen, kan je ook in het donker gewoon lezen. Neem je er een Kobo Plus abonnement erbij, dan zit je helemaal gebeiteld en kan je de komende zomer, herfst, winter en zelfs lente wel doorkomen. Toch blijf ik nog wel boeken sparen hoor, want ja, ik wil natuurlijk nog wel showen aan visite wat ik lees.

Design
9
Gebruiksgemak
8
Abonnement
7
Prijs
6.5
7.6

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
kobo aura h2o
#DrTechGirl: mijn Kobo e-reader reageert niet meer

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten