Op zoek naar een manier om je huis te beveiligen? Je kunt kiezen voor ingewikkelde sloten of een alarmsysteem, maar het plaatsten van een beveiligingscamera is natuurlijk ook een van de opties. Ik schreef en filmde deze Nest Indoor IQ review voor je, zodat je weet of de camera ook interessant is voor jou!

Design

Deze Indoor cam lijkt wel wat op dat lampje van Pixar. Do I like it? Hell yes! Het ziet er niet alleen grappig uit, het design voelt ook enorm solide aan. Je kunt de kijkrichting zelf instellen en aanpassen.

Als ik één verbeterpunt zou moeten noemen, dan zou het de stroomkabel zijn die je op slimme wijze moet wegwerken. Je plaatst de indoorcam op een plek waar je de ruimte goed kunt overzien – voor mij betekende dat de kabel daarom best opvallend in het zicht lag. Dat verdient natuurlijk niet de schoonheidsprijs.

Installatie

Het installeren is super gemakkelijk. Zorg dat je de Nest app heb geïnstalleerd, die helpt je goed op weg.

In de app kun je aangeven dat je een nieuw product wilt koppelen. Als je daarop klikt, verschijnt er een QR-code scanner. Scan de code op de onderzijde van de camera en volg de installatiestappen, zoals aangegeven in de app. Echt, dit lukt zelfs mijn opa nog.

In het gebruik + de opties uitgelegd

Het gebruik laat zich misschien het best uitleggen via video. Vandaar dat ik het in de tekst kort zal houden (Maar kijk even naar de video boven dit artikel)

Even een paar highlights:
– je kunt live kijken wat er (bijvoorbeeld) in je huiskamer gebeurt

– je kunt live via de camera praten (bijvoorbeeld tegen je kat, haha)

– je kunt ook luisteren wat er in de kamer gebeurd

– je kunt beelden tot 30 dagen terug opslaan en terugkijken (mits je een abonnement hebt)

– de camera herkent gezichten, zodat je niet elke keer een melding krijgt dat er ‘een persoon’ gesignaleerd is

– zodra er iemand voorbijloopt, kan de camera op dat gezicht inzoomen en hem letterlijk volgen door de ruimte heen

Prijs

Deze beveiligingscamera heeft een behoorlijk prijskaartje van wel 349 euro. Dat is 150 euro meer dan de outdoor variant. Het is mij niet duidelijk waar het prijsverschil door veroorzaakt wordt. Je kunt de Indoor IQ bijvoorbeeld aanschaffen bij Bol.com.

Neem een abonnement op Nest Aware om beelden op te nemen en tot 30 dagen videogeschiedenis te bewaren. Dat kost je nog eens 10 euro per maand.

Conclusie

Ga je voor kwaliteit en ben je bereid daar geld voor neer te leggen? Dan is de Nest Indoor IQ cam een waardevolle oplossing. Als je budget minder toereikend is, zou ik naar een alternatief op zoek gaan. Zeker als je meerdere cams wilt ophangen…

Beveiliging in huis? Check deze Nest Indoor IQ review!
Design7.5
Installatie9
Gebruiksgemak8
Prijs4.5
7.3Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.