juno in-ears

Bellen met je lellen. Milly deed de test!

Oordopjes in de vorm van oorbellen, waarom niet? Handsfree bellen met een stijlvol sieraad in je oor klinkt als een mooie combinatie in de wereld van Fashion en Tech. Dat is in ieder geval wat het Chinese merk Jumi voor ogen heeft met haar Diamond Bluetooth oordopjes. Of ze stijlvol zijn als sieraad blijft een kwestie van smaak (ik persoonlijk denk van niet) maar voor draadloze oordopjes zien ze er cool uit en ze zijn niet te duur, rond de 23 euro bij aliexpress.com. De vraag is of ze kwalitatief ook goed zijn, dus ik heb ze onderworpen aan een test.

Design

Even nog over het design: ze zijn in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar en proberen een dure look in de vorm van een diamant te creëren, wat niet helemaal gelukt is. In tegendeel; op het eerste gezicht zien ze er een beetje goedkoop en fragiel uit.

De pasvorm is echter goed, ze blijven prima zitten en zijn makkelijk in en uit te doen. Eigenlijk verrassend comfortabel om te dragen en er wordt een speciaal oorhaakje bijgeleverd om er voor te zorgen dat ze goed in je oor blijven hangen. Ze zijn ook goed te gebruiken bij het joggen of sporten.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van deze headset is prima, weliswaar niet super maar het voldoet voor het normaal luisteren naar muziek en bellen.

MobileMobile

De Bluetooth connectie is goed. Het werkt met Bluetooth versie V4.1. Ik heb ze getest met mijn Android telefoon, iPad en een Macbook Pro. Het geluid klinkt goed, maar je moet niet te ver van je device staan, want dan wordt de verbinding duidelijk slechter. Als fabrieksopgave wordt een bereik van 10 meter opgegeven maar in werkelijkheid is het minder, niet meer dan 8 meter.

Gebruiksgemak

De oordopjes zijn voorzien van één multifunctionele bedieningsknop voor het aan- en uit zetten, play en pause, het skippen van een muzieknummer, het beantwoorden van een telefonische oproep en bij Apple iOS kun je zelfs Siri (de virtuele assistent van Apple) oproepen, wat een handige extra feature is. Je kan met één keer opladen ongeveer zes uur muziek luisteren, wat acceptabel is. De kwaliteit van de microfoon is prima.

Conclusie

Ik kan concluderen dat deze ‘sieraad oordopjes’ mij voor de prijs niet tegen vallen. Ze bieden veel functionaliteit in combinatie met een goed (draag)comfort. Over de duurzaamheid heb ik wel mijn twijfels.

Design
2.5
Comfort
7.5
Gebruiksgemak
8
Batterij
5.5
Prijs
6
5.9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.