Asus Zenbook-15

ASUS kondigt nieuwe ZenBook Pro Duo 15 aan

ASUS heeft deze week tijdens CES2021 hun nieuwste line-up gepresenteerd. Het thema ’thuiswerken’ stond centraal en dat was ook te zien in de verschillende laptops die ze introduceerden: naast een val- en waterbestendige laptop voor thuislerende kinderen, kwamen ze ook met de ideale laptop voor studenten. Maar de ZenBook Pro Duo 15 sprong er qua innovatie wel met kop en schouders boven uit.

Specs van de ZenBook Pro Duo 15

De ZenBook-lijn van ASUS bestaat dit jaar 10 jaar, wat betekent dat het team ook met iets speciaals tevoorschijn wilde komen. De ZenBook Pro Duo 15 is uitgerust met een 4K OLED HDR-beeldscherm, een Intel® Core™ i9-10980HK Processor en audio van Harman Kardon.

Maar het meest innovatieve is de vernieuwde ScreenPad Plus. Remco, één van de ervaren experts bij Laptoid, vertelde mij dat de vorige edities van de ZenBook al een touchscreen op het onderste deel van de laptop hadden, maar dit keer is dat touchscreen én vergroot én kan hij kantelen. Door het kantelen ontstaat er extra ruimte voor airflow, wat verbeterde koeling moet garanderen. Ook moet deze kanteling de leesbaarheid van het scherm bevorderen en moet er een vrijwel naadloze overgang met het primaire beeldscherm te zien zijn.

De bijbehorende ScreenXpert 2 software zorgt voor nog meer productiviteit, vooral in samenwerking met de nieuwe Control Panel-tool. Vooralsnog lijkt deze app het vooral goed te doen in combinatie met Adobe apps, maar wellicht dat ook met bijvoorbeeld Microsoft producten of andere software dit goed samen gaat.

Ook een klein broertje

Daarnaast kondigde ASUS het kleine broertje aan, de ZenBook Duo 14. Ook deze variant maakt gebruik van een kantelend scherm, alleen is de afmeting van de Screenpad Plus 12.6 inch in plaats van 14 inch en zijn de overige specs wat minder. Deze variant komt te koop vanaf €1.799. De ZenBook Pro Duo 15 zal te koop zijn vanaf €3.999.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.