Asus gaat voor de creatievelingen

Asus heeft op IFA een ProArt-lijn, VivoWatch SP, Asus Pro B9 én de ROG Phone II Ultimate aangekondigd. Het idee van die ProArt-lijn is dat het een werkstation is voor creatieve mensen die bijvoorbeeld video’s editten en websites designen.

Die ProArt producten is een complete lijn, waarbij je moet denken aan twee laptops, een display en een desktopcomputer. Stuk voor stuk moeten de apparaten optimaal presteren, zodat je niet lang hoeft te wachten en het resultaat kan zien zoals het bedoeld is. Hiervoor werkt het samen met Nvidia. Beide laptops zijn er in 15 en 17 inch, want je hebt natuurlijk veel scherm nodig als je visueel bezig bent. Vooral ProArt StudioBook One is een beauty: het is volgens Asus ‘s werelds krachtigste laptop als het gaat om grafische prestaties.

VivoWatch

De VivoWatch SP is een wearable die je ook medisch kan helpen door de toevoeging van ECG- en PPG-sensoren. Met PPG-sensoren kan het bloed worden gemeten, wat vervolgens door de speciale HealthAI wordt verwerkt tot nuttige informatie voor jou als drager van de VivoWatch. Het apparaat is bedoeld om je te stimuleren een gezonde levensstijl aan te meten. Hij gaat verder dan anderen, want hij meet dus niet alleen je hartslag, maar ook je stressniveau en je bloeddruk, iets waarvoor menig persoon soms speciaal naar de huisarts gaat. Er zit trouwens ook een GPS in, dus je kunt hem handig gebruiken tijdens hardlopen, fietsen en wandelen. En er wordt een batterijduur van twee weken belooft.

Asus VivoWatch SP

De Asus Pro B9 is een lichtgewicht zakelijke laptop van 14-inch. De laptop weegt maar 880 gram en is erg compact omdat hij slechts 14 inch is. Er zit bovendien heel veel security ingebouwd, zodat je zakelijke informatie goed beveiligd blijft. Denk bijvoorbeeld aan biometrische login-mogelijkheden. Ook werd voor Europa aangekondigd dat de ZenBook Pro Duo en ZenBook Duo onze kant op komen.

ROG Phone II Ultimate

Er is ook aan gamers gedacht, want in Europa kunnen we straks voor het eerst genieten van de ROG Phone II Ultimate. Dit is een smartphone echt bedoeld om op te gamen, wat als een trein moet werken door de Snapdragon 855-processor die in het toestel zit.

Het moge duidelijk zijn dat Asus meer mensen wil aanspreken tijdens haar dertig jaar jubileum: sportievelingen, gamers, werkenden én creatievelingen: al sluit het één het ander natuurlijk niet uit.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.