Apple helpt met FineWoven vegan leer aan imagoprobleem

Apple heeft zijn handen vol aan de nieuwe iPhone 15: het apparaat kampt met problemen. Die zijn mede ontstaan door het gebruik van titanium, dat toch wat sneller warm lijkt te worden. Aan de andere kant geeft Apple aan dat het softwarematig op te lossen is en werkt het aan een update: we wachten het af. Waar het wel onherstelbaar de fout mee is ingegaan, dat is FineWoven. Dat is het alternatief voor leer dat Apple introduceerde. En dat is mogelijk niet alleen onherstelbaar voor FineWoven zelf, stelt TechGirl Laura Jenny.

Hoe ver we soms ook lijken te zijn gekomen in de wereld, nog steeds ben ik vaak de enige vegetariër op evenementen. En ik ben niet eens vegan. Nog steeds denken veel mensen er niet bij na welke impact op het milieu bijvoorbeeld de aankoop van leer is. Denken ze misschien dat het maar een bijproduct is van de bio-industrie en daarom minder erg? Een ander veelgehoord excuus is dat leder nu eenmaal langer meegaat.

FineWoven

Dat laatste klopt tot op zekere hoogte. Je kunt inderdaad lang doen met een leren tas, mits je deze goed verzorgd. Maar er is inmiddels vegan leer op de markt dat het waarschijnlijk nog wel beter volhoudt. Het is alleen jammer dat daar niet altijd voor gekozen wordt. En het is ook jammer dat Apple daar niet voor kiest met z’n hoesjes en accesoires. Tenminste: het is heel goed dat het probeert te innoveren met eigen, nieuw materiaal FineWoven. Maar dat het totaal niet doet wat het zou moeten, maakt het een product dat de reputatie van vegan leer eerder schaadt dan ten goede komt.

Althans, het doet wel tot op zekere hoogte wat het zou moeten doen: het is zacht en het voelt als suede en dat is knap. Alleen krast het al als je een nagel erlangs haalt, zo blijkt uit verschillende beelden en een reportage van The Verge. Heeft Apple dit nu werkelijk niet getest? Is het ook niet een keer per ongeluk gebeurd dat zo’n hoesje tegen iets aan heeft gestoten? Het lijkt zo vreemd om ervoor te kiezen vegan leer te gebruiken, dat vervolgens zo’n teleurstellend eindresultaat heeft. Apple zal de beste bedoelingen hebben gehad, maar zou het in het maakproces toch hebben besloten om voor een iets goedkopere optie te gaan waardoor dit krassen kan ontstaan?

Vegan leer

We hopen dat er snel een oplossing komt, zodat mensen met volledig gekraste FineWoven-accessoires een goed alternatief kunnen krijgen. Als Apple snel handelt, dan kan het imago van vegan leer waarschijnlijk wel in tact blijven. Als ze dat niet doen is de kans groot dat de halve wereld weer gewoon om leer vraagt. En daar is niemand mee gebaat als we kijken naar duurzaamheid en diervriendelijkheid.

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.