early adopter

Anke: “Ik ben niet zo’n early adopter”

Heb jij de verhalen van Fleur, Marloes, Manon, Sam, Anke V en Suzanne al gelezen? Nu… nu is het de beurt aan the boss herself! Een echte TechGirl, maar niet zo’n early adopter.

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Halloa! Ik ben Anke. Horstman, Horssie, Ank, Anky voor intimi 🙂 Op dit moment woon ik in een kerkje in Dedemsvaart. Lucky me.

Heb je werk en/of studeer je?
Bij TechGirl ben ik hoofdredactrice, bij Centraal Beheer werk ik als Manager. Ik ben net in een nieuwe rol gekomen, die behoorlijk wat aandacht opeist. Ook probeer ik aan de website van mijn vriend te klussen; die is fulltime cameraman met een eigen bedrijfje!

Wat zijn je hobby’s?
Uhm ja… hobby’s. Ik heb niet zozeer één grote hobby. Ja, TechGirl is een uit de hand gelopen hobby. Maar dat is inmiddels werk. Ik haal plezier uit heel veel dingen; dat varieert van wilde feestjes tot rustig tuinieren.

Waarom ben jij een TechGirl?
Ik ben niet per definitie een early adopter. Wel wil ik altijd het naadje van de kous weten, ik vind de mogelijkheden van technologie ongekend. Dat we 15 jaar geleden nog in een deuk lagen om mobiele telefoons en hoe normaal (en levensbelangrijk) we ze nu vinden. Dat geeft wel aan hoe snel de technologische voortgang momenteel gaat.

Wat vind je het meest interessante artikel dat onze website ooit heeft voortgebracht?
Hebben we niet een heleboel interessante artikelen voorgebracht? Ik waardeer vooral de blogs met meer diepgang, waar redactrices echt op onderzoek uit gaan. Suzanne is daar sterk in (als ik dan toch een voorbeeld moet noemen). Ze bekijkt social/tech vaak vanuit een juridische invalshoek.

MobileMobile

Noem een tech/gadget-trend die je momenteel heel interessant vindt.
De Hololens. Virtual reality 2.0 zou ik het willen noemen. Sam heeft hier een heel interessant stuk over geschreven.

Welke trend is echt absolutely overrated?
3D sound. Sorry, fabrikanten. Maar jullie hebben me nog geen enkele keer weten te overtuigen met dit geluidseffect. Blijf het zeker proberen. Ik hou wel van een verrassing 🙂

Wat kan technologie over 5 jaar? (noem 1 highlight)
Hopelijk zijn kantoren dan beter ingericht op het menselijk lichaam en de beweeglijkheid die we nodig hebben. Dat zeg ik vanuit een eigen behoefte; steeds vaker ben ik bang voor RSI, omdat mijn spieren en gewrichten pijn doen. Ik weet ook best dat dit met een verkeerde werkhouding te maken heeft. Maar goed. Zouden we sowieso niet meer actief willen zijn op kantoor?

Met de nieuwe mogelijkheden zoals de Hololens zie ik voor me dat we straks in de lucht kunnen schrijven. Websites bouwen doen we echt met onze handen. Je schuift element naast element. Je kunt erbij gaan zitten, maar staand zou dit ook mogelijk moeten zijn. Ik denk dat dit veel werkgerelateerde problemen zal verhelpen.

Voor de lezer:
Heb je een gadget-gerelateerde vraag? Stel hem ons. We helpen je graag.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Yolijn van der Kolk
Yolijn van der Kolk: “Ik ontdek graag werelden die ik nog niet van dichtbij ken”

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten