Amazon Echo Show: eind juni wordt er naar je geluisterd

Alexa, speel 6lack! Je roept wat naar een kastje in je woonkamer en voor je het weet hoor je die diepe bas van deze opkomende hip hop-ster. Er wordt door diverse bedrijven flink aan de weg getimmerd om hét smarthome-kastje te worden dat we straks allemaal gebruiken. Amazon lijkt er het hardst aan te werken, of lijkt daar het meest open over: nu komt het verkoopplatform met Echo Show. Dit is een speaker met een 7-inch aanraakscherm. Hoewel het klinkt alsof je er alleen muziek mee kunt luisteren door ernaar te schreeuwen, zo is het niet. Echo Show moet je leven aanzienlijk makkelijker maken.

Het design is niet om over naar huis te schrijven: Show is een zwart vierkant toestelletje met onderaan een rechthoekige speaker en daarboven dat scherm met 5 megapixel camera. Je kunt Alexa erop installeren, zodat Echo Show via spraak kan worden aangestuurd. Je kunt met Echo Show bovendien diverse voorwerpen in je huis bedienen: Philips Hue-lampen, Nest Logitech-afstandsbediening en Samsung SmartThings.

En helemaal Jetsons-stijl kun je er ook nog mee videobellen, hoera! Die ander heeft daar wel de Alexa app voor nodig. Het ziet er in het onderstaande filmpje heel zuiver en snel uit, hopelijk is dat ook zo met onze polderwifi-snelheden.

Boven het artikel kun je de Amazon Echo Show trailer bewonderen, waarin een typisch Amerikaans schouwspel wordt neergezet vol clichés. Maar met een hypermodern apparaat als dit kan ik me echter wel voorstellen dat ze de rest graag zo standaard mogelijk houden, zodat de mogelijkheden van Echo Show duidelijker overkomen. Als je trouwens al gebruikmaakt van Alexa, pas dan op. Voor je het weet zit jij ook YouTube-filmpjes over sponsverven te bekijken in plaats van het filmpje over Echo Show.

Je kunt het apparaatje al preorderen bij Amazon voor 230 euro. 28 juni verschijnt Echo Show op de markt in een witte en een zwarte uitvoering.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.